Prijava

Vaša prijava

Projektni dan 2024.


U utorak se u OŠ Novo Čiče održao projektni dan.


Bilo je tu mnoštvo kreativnih radionica, kao što su: izrada cvjetova od kolaž papira (1.b, produženi boravak), buketa godišnjih doba (3.a), stalaka za šk. pribor od wc rola (3.b), raznih mobila (3.r Bukevje) i dekorativnih instalacija, npr. ljetnih grana (5c i 5b, pod mentorima učitelja matematike Martine, Tonyja i Žane).

U Veleševcu smo učili životne vještine, pekli palačinke i vafle, a uz englesku čajanku učili bonton ponašanja za stolom.

Astronauti 2.a razreda krenuli su u svemirsku avanturu. Vrlo su zainteresirano pratili prezentaciju i uz puno pitanja, istraživanjem učili o Svemiru i sve o našem Sunčevom sustavu. Nakon leteće avanture Svemirom, potpuno samostalno su izradili, obojili i ukrasili razredni pano planetima Sunčeva sustava.
Ovaj mali projekt nastao je pod vodstvom učiteljice Tihane Škrinjarić i učiteljice produženog boravka Monike Bačić koje su vrlo ponosne na svoje male astronaute.

Radionica izrade eko brošura Turopolja
U sklopu projektnog dana željeli smo dublje upoznati eko posebnosti našeg Turopolja. U prvom dijelu radionice naučili smo puno novih spoznaja o govedu Tur, turopoljskom hrastu i turopoljskoj svinji, autohtonoj životinjskoj vrsti našega zavičaja.
Usvojili smo nova znanja i vještine o dizajniranju, izradi i važnosti brošura u svrhu upoznavanja i promoviranja našeg zavičaja.
S osjećajem ponosa na našu turopoljsku tradiciju i zavičaj izradili smo trojezične personalizirane eko brošure na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.
Bilo je poučno i zabavno, a i bogatiji smo za nova znanja.

Planinarska šetnja Medvednicom sedmaša i osmaša

Polazak ispred škole bio je u 9 sati. Putovali smo s dva autobusa. Vožnja je trajala oko pola sata. Kada smo stigli, pričekali smo otvorenje žičare, a za to vrijeme dobili smo karte. U 10 sati žičara se otvorila te smo se uputili na vrh Medvednice, na Sljeme.
Pričekali smo da svi učenici stignu na vrh, a tijekom čekanja smo mogli nešto prigristi. Nakon što smo se svi skupili uputili smo se u obilazak Medvednice. Obilazak je bio dug 6 km i trajao je oko 3 sata. Tijekom šetnje naišli smo na mnogo vrsta biljaka i malih gmazova. Put je bio vrlo strm, blatnjav i bilo je dosta nizbrdica. Tijekom puta imali smo dvije pauze od petnaestak minuta. Kada smo ponovo stigli na početak puta, na Sljeme, imali smo slobodno vrijeme. Tijekom pauze krenuli smo na vidikovac, ali bila je magla pa nismo imali što vidjeti te smo odustali. U blizini je bio planinarski dom u kojem smo mogli ručati, kupiti sladoled i nešto popiti.
Nakon pauze upitili smo se žičarom prema Gračanima, pričekali da se ponovo svi skupimo i vratili autobusima u školu. Ispred škole stigli smo oko 16 sati, pričekali roditelje te se zadovoljni uputili kućama.

Iva Jurić i Ema Husanović, 7.b