Prijava

Vaša prijava

Suradnja s Centrom za odgoj i obrazovanje Velika Gorica


Sedmu godinu za redom uspješno surađuju OŠ Pokupsko i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Tijekom nastavne godine svaki petak u školu dolazi stručnjak edukacijsko rehabilitacijskog profila i provodi program integracije.

Školske godine 2019./2020. započeli smo s provođenjem projekata i programa čiji su ciljevi usmjereni na jačanje mreže stručne pomoći i podrške u zajednici. Namijenjeni su učenicima osnovnih škola, njihovim roditeljima i učiteljima.

Projekt „Od igre do škole – socijalna uključenost djece s teškoćama“ provodi se od školske godine 2019./2020. godine, podržan je na razini Zagrebačke županije sa financijskom potporom.

„Program prevencije školskog neuspjeha“  financijski podupire Grad Velika Gorica. Provodi se već šest godina a od školske godine 2020./2021. programski je prisutan i u OŠ Pokupsko.

Kroz aktivnosti koje provode stručnjaci Centra za odgoj i obrazovanje omogućili smo bolju dostupnost stručnjaka edukacijsko – rehabilitacijskog profila; logopeda, edukacijskog rehabilitatora, socijalnog pedagoga i psihologa.

 

Zadaci programa/projekta mogu se sažeti u 4 ključne riječi:

  • utjecati na smanjenje školskog neuspjeha, emocionalnih smetnji i teškoća u ponašanju
  • poticati razvoj sposobnosti i vještina važnih za učenje
  • jačati motivaciju, samopouzdanje i pozitivnu interakciju djece
  • povećavati kompetencije roditelja obuhvaćenih projektom

 

Sve ove godine posebno su nas radovale integrativne radionice učenika Centra za odgoj i obrazovanje i učenika OŠ Pokupsko koje trenutno ne možemo provoditi.

Zaželimo si i dalje uspješnu suradnju, zajedništvo i ponovno druženje.

PROVODITELJICA PROGRAMA INTEGRACIJE: 

SUZANA BABIĆ, dipl. soc. pedagog, učiteljica savjetnica

VODITELJ PROGRAMA/PROJEKTA:

 IVANKA MIJIĆ, dipl. soc. pedagog,stručna suradnica savjetnica