Prijava

Vaša prijava

Učenici 8. razreda Osnovne škole Slavka Kolara u posjetu posebnoga pijeteta – Vukovaru


Učenici 8. razreda naše škole u pratnji razrednice Tajane Brnić i profesora njemačkoga jezika Damira Matoševića posjetili su 10. i 11. travnja Vukovar u organizaciji Ministarstva branitelja i Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. Učenici su tijekom dvaju dana svojega putovanja imali priliku posjetiti brojne lokalitete u Vukovaru. Po dolasku prvoga dana posjetili su „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ gdje su mogli razgledati ratna vozila i ratnu opremu i iz prve ruke čuti kako se branio Vukovar. Za učenike je prvoga dana organizirano i predavanje o tijeku Domovinskog rata, posjet Muzeju vučedolske kulture i baroknome dvorcu Eltz u kojem se nalazi Muzej grada Vukovara, a najveći doživljaj sasvim sigurno bilo je uspinjanje na Vodotoranj s kojega se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Priliku da se bolje upoznaju s drugim učenicima i da se zabave imali su u večernjem izlasku u disko klubu na brodu.

Drugoga dana posjetili su prekrasnu baroknu crkvu sv. Filipa i Jakova, treću najdužu crkvu u Hrvatskoj, a uslijedio je i posjet brojnim memorijalnim lokalitetima: Spomen dom hrvatskih branitelja, Nacionalna memorijalna bolnica „dr. Juraj Njavro“, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te Spomen dom „Ovčara“. Putovanje u Vukovaru završilo je organiziranom Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruke mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike.

Naši su se učenici vratili svojim kućama ispunjeni ponosom i zahvalnošću svima onima koji su dali svoje živote za obranu domovine. Da se nikad ne zaboravi!