Prijava

Vaša prijava

Edukacija napredne razine edukativnog programa PoMoZi Da


U našoj se školi od 24.6. do 26.6.2024. godine održavala edukacija napredne razine edukativnog programa PoMoZi Da.

Edukativni program PoMoZi Da je program mentalnozdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih.

Program PoMoZi Da pruža odgojno-obrazovnim djelatnicima vrijedna znanja, vještine i alate za njihov svakodnevni rad u školi i primjereno pružanje inicijalne psihološke prve pomoći i podrške djeci i mladima kada je to potrebno. Međutim, ta osnovna znanja i vještine koje dobivaju odgojno-obrazovni djelatnici na navedenim edukacijama vrijedna su i za svakog pojedinca u cilju očuvanja vlastitog mentalnog zdravlja ili pružanja podrške drugima.

Iznimno je važno prepoznati probleme mentalnoga zdravlja djece i mladih što ranije kako bi se spriječilo pogoršanje u kasnijoj dobi ili kako bi, bez obzira na probleme, uz stručnu pomoć i vodstvo očuvali dobro mentalno zdravlje.

Nakon samostalno završene početne razine edukacije potrebno se prijaviti na naprednu razinu koja se održava uživo u trajanju od tri dana, a koja se ovog puta održavala u našoj školi. Na edukaciji je sudjelovalo 22 odgojno-obrazovnih djelatnika, a među njima su se našle i naše učiteljice te stručna suradnica psihologinja. Neki naši učitelji i učiteljice te stručna suradnica pedagoginja već su ranije završili naprednu razinu edukativnog programa te se ovom prilikom taj krug proširio.

Program su vodile dr.Bernarda Krnić, spec. školske medicine, rukovoditelj Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i dr.Mateja Kopsa Sobota, spec.školske i adolescentne medicine iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Kako im je bilo na edukaciji možete vidjeti na fotografijama u nastavku obavijesti.

stručna suradnica pedagoginja Bernarda Vinković