Prijava

Vaša prijava

Gimnazija Velika Gorica - Gimnazija Velika Gorica :: GVG :: Vijesti

Festival znanosti u našoj Školi

U 2023. godini svijet znanosti i tehnologije obilježava brojne obljetnice: 70 godina od otkrića strukture molekule DNK, 50 godina od prvog mobilnog telefona, prije 40 godina Pioneer 10 bio je prvi proizvod ljudskih ruku koji se otisnuo izvan Sunčeva sustava, a prije čak 140 godina patentirana je prva fotonaponska ćelija. …

LEKTIRA NA MREŽI (3. faza) - rezultati nakon vrednovanja mentora

U trećoj fazi projekta Lektira na mreži učenici su trebali korištenjem alata Scratch napraviti kreativni uradak (animaciju) - priču, reklamu, najavu, video mamac… za jedno djelo (Crni mačak, Posljednji Stipančići, Nora ili Prijan Lovro).

Četvrta mobilnost projekta Škola održive budućnosti

Erasmus+ projekt Škola održive budućnosti nastavljamo četvrtom mobilnošću stručnim usavršavanjem nastavnika o održivomu razvoju na strukturiranom tečaju Ekologija i škola u prirodi. Gimnazijski tim na službenom putu u Nicosiji (Cipar) čine: Lidija Flegar Jukić, prof., Ana Leder, prof. i Kristina Lučić, prof.

Treća mobilnost projekta Škola održive budućnosti

Erasmus+ projekt Škola održive budućnosti nastavljamo trećom mobilnošću stručnim usavršavanjem nastavnika o održivomu razvoju na strukturiranom tečaju Naše ekoškole . Gimnazijski tim na službenom putu u Antalyji (Turska) čine ravnateljica dr. sc. Brankica Žugaj, prof. i pedagoginja Olieta Horvat Kardoš, prof.

Bravo Leonard!

Leonard Jerleković, učenik 4.d razreda, opet je uspio. Na 4.nacionalnom booktrailer festivalu osvojio je 2. mjesto.Čestitamo Leonardu i  i vrijednoj filmskoj ekipi koju sačinjavaju Luka Tkalec, Leticija Maričić, Elena Kovačević i drugi učenici 4.d razreda!

POZVAN NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA

Mario Oršolić, učenik 3. c razreda, jedan je od pet učenika u Hrvatskoj koji je pozvan (u svojoj kategoriji) na državnu razinu Natjecanja u poznavanju njemačkoga jezika. Čestitke Mariju i mentorici Dolores Stojanović, prof.  

Županijsko natjecanje u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskoga jezika

Dana 9. ožujka 2023. naša je Gimnazija bila domaćin Županijskog natjecanja u poznavanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije. Našu je Školu predstavljala učenica 4. b razreda Tea Janković (mentorica: Iva Dubravica, prof.).

Donacije knjiga

Ožujak je mjesec kada u našoj Školi obilježavamo Tjedan književnosti (Literature Week). Tjedan organiziraju Stručna vijeća nastavnika engleskoga i hrvatskoga jezika. Jedan od načina na koji želimo potaknuti učenike na čitanje je i prikupljanje donacija knjiga koje učenicima i nastavnicima više ne trebaju. 

Gorički klub mladih organizira

Predavanje i radionica: "Zašto vježbati i kako postati instruktor Tai Chi" u četvrtak 16.3. u 18:30 sati u prostorima Goričkog kluba mladih, 2. kat Galženica.

Apstrakcija i nadrealizam - Izložba likovnih radova korisnika Udruge za promicanje inkluzije iz Zagreba postavljena je u Gimnaziji Velika Gorica

Autori djela predstavljenih na izložbi Apstrakcija i Nadrealizam su osobe s intelektualnim teškoćama. Na današnjem otvorenju izložbe, uz autore slika, sudjelovali su predstavnici UPI, Veleučilišta Velika Gorica te učenici i domaćini iz Gimnazije Velika Gorica. Autori su na ovom druženju ponosno istaknuli svoje radove i zahvalili se umjetnici Valeriji Jelčić na …

"Kukci" i "Posljednje što sam čula" predloženi za državnu smotru LiDraNo 2023

1. ožujka 2023. godine održana je županijska smotra LiDraNo u organizaciji Gimnazije A. G. Matoša Samobor.  Naši su se učenici još jednom istaknuli u svim kategorijama. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa predstavljala nas je Ivana Stepinac recitacijom "Život" autora D. Domjanića te Andro Zidar recitacijom "Modra rijeka" M. Dizdara. Voditeljica …

Tjedan psihologije

U Hrvatskoj se od 20. do 26. veljače održavao Tjedan psihologije sa sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje“. Ponavljanje prošlogodišnje teme ukazuje na njezinu važnost u ovim zahtjevnim vremenima. Tom prigodom, u našoj školi je ukazano na važnost psihologije u ovom području očuvanja (mentalnog) zdravlja, postavljanjem izložbe s poučnim  plakatima Zavoda za …

Obilježen Tjedan psihologije

U Hrvatskoj se od 20. do 26. veljače održavao Tjedan psihologije sa sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje“. Ponavljanje prošlogodišnje teme ukazuje na njezinu važnost u ovim zahtjevnim vremenima.

Obilježen Tjedan psihologije

U Hrvatskoj se od 20. do 26. veljače održavao Tjedan psihologije sa sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje“. Ponavljanje prošlogodišnje teme ukazuje na njezinu važnost u ovim zahtjevnim vremenima.

Županijsko natjecanje u poznavanju engleskoga jezika

Županijsko natjecanje u poznavanju engleskoga jezika (srednje škole Zagrebačke županije) održano je u Osnovnoj školi Josipa Badalića u Graberju Ivanićkom. Natjecali su se: Borna Popović, Tea Janković, Marta Lučić, Krešimir Školneković, Anamarija Barać, Fran Stipić i Tonka Kokorović. U kategoriji 4A Borna Popović osvojio je 1. mjesto (mentorica: Ljerka Bačurin, prof.), …