Prijava

Vaša prijava

Gimnazija Velika Gorica - Gimnazija Velika Gorica :: Naslovnica :: Vijesti

Gimnazija sudjelovala na Smotri primjera dobre prakse

U srijedu 28. 9. 2022. Gimnazija je sudjelovala na Smotri primjera dobre prakse kojom se ove godine obilježava Europski dan jezika. 

Smotra primjera dobre prakse povodom Europskog dana jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe te u suradnji s Europskom komisijom. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većega međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našega kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Europski dan jezika

Učenici Gimnazije su na nastavi stranih jezika kreirali sadržaje (kvizovi, križaljke, infografike, interaktivne slike, igre na temu jezika i kulture) kojima su obilježili Europski dan jezika.  

Prva mobilnost projekta Škola održive budućnosti

U tijeku je provedba prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ K1 projekta Gimnazije pod nazivom Škola održive budućnosti. Na stručnom usavršavanju Ekologija u finskom obrazovanju i poučavanje eko-socijalnoga pristupa u Finskoj sudjeluju profesorice Iva Dubravica i Ivana Petravić.

Gimnazijalci na predstavljanju Debatnoga kluba Velika Gorica

U četvrtak (22. rujna 2022.) je u Gradskoj je knjižnici Velika Gorica održano predstavljanje Debatnoga kluba Velika Gorica (radionica u programu Četrti četrtek).  

Gimnazija na završnoj konferenciji projekta Budućnost Europe: Europska godina mladih

Prema preporuci Ureda Europskoga parlamenta u Hrvatskoj, Gimnazija Velika Gorica uključila se u projekt Budućnost Europe: Europska godina mladih. Projektu je cilj dati mladima priliku prepoznati probleme s kojima se suočavaju i predlože kvalitetne prijedloge. Naša se radna skupina bavila temom međugeneracijske solidarnosti koju su, na završnoj konferenciji Projekta 24. i …

Učenici 3.d za Europski tjedan mladih

Pogledajte zanimljive i kreativne animacije i video uratke vrijednih učenika 3.d razreda: Gabrijela Leon Klara  Rita Dora Marija Magdalena Nika

Obavijest

Učenici i roditelji sada mogu kroz e-Dnevnik ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Potvrde o školovanju učenika se mogu koristiti za različite svrhe (ostvarivanje prava na učenički prijevoz, dječji doplatak, stipendiranje i druge). …

Jesenski rok mature

Rok za prigovore na rezultate jesenskog roka mature je od 12.9. do 14.9.u 12h mailom koordinatorici ili porukom na MSTeams. Objava konačnih rezultata je 19.9. Podjela svjedodžbi je 20.9.

Obilježavamo Europsku godinu mladih

Učenici 4. razreda su na nastavi informatike istraživali te  kreativnim digitalnim videozapisima obilježili Europsku godinu mladih:  EUROPSKA GODINA MLADIH (canva.com) EUROPSKA GODINA MLADIH (canva.com) EUROPSKA GODINA MLADIH (canva.com) DOBRO DOŠLI (canva.com) DiscoverEU (canva.com) Discover EU (canva.com) ERASMUS (canva.com) EUROPSKA GODINA MLADIH (canva.com) Europska godina mladih (canva.com) Europska godina mladih (canva.com)

STEM stipendija Rotary kluba

Rotary klub je otvorio natječaj za STEM stipendije. Na sljedećem  linku su sve informacije i uvjeti natječaja: https://rotary-eclub.hr/hr/otvoren-natjecaj-za-stem-stipendije-rotary-e-kluba-hrvatska/ Prijave traju do 30.9., a prijavnicu i uvjete natječaja možete pročitati i u privitku.  

Obavijest o načinu ostvarivanja prava na isplatu novčane naknade

U srijedu 7. rujna 2022. godine na službenoj stranici Grada Velike Gorice  objavljena je Obavijest o načinu ostvarivanja prava na isplatu novčane naknade redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Velike Gorice.  

Pismo ministra Radovana Fuchsa

Učenici putnici

ZET je objavio nova pravila za učenike putnike: https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/produljenje-ili-izrada-pretplatnih-karata-za-ucenike-i-studente/499 Učenici naše Škole će prazan obrazac dobiti od razrednika, zatim ispuniti osnovne podatke te će predstavnik razreda odnijeti potvrde u tajništvo na ovjeru.

DOBRODOŠLICA

Dragi učenici, roditelji i skrbnici, dobro došli u našu Gimnaziju u kojoj ćemo zajedno učiti, kreativno i kritički misliti, družiti se. Želimo vam uspješnu školsku godinu! Ravnateljica, stručne suradnice i nastavnici