Prijava

Vaša prijava

Gimnazija Velika Gorica - Gimnazija Velika Gorica :: Naslovnica :: Vijesti

Održan Zoom sastanak sudionika eTwinning projekta European Escape Room

Dana 14. svibnja, 2022. održan je Zoom sastanak sudionika eTwinning projekta European Escape Room, suosnivač kojega je i Gimnazija Velika Gorica. 

Fokus grupa u Gimnaziji Velika Gorica

Dana 11. svibnja, 2022. održana je Fokus grupa u suradnji Gimnazije Velika Gorica i Centra za djecu, mlade i obitelj, Velika Gorica. 

Ivan Beraković na 63. državnom Natjecanju iz matematike

Ivan Beraković, učenik 4.e razreda Gimnazije Velika Gorica, sudjelovao je na 63. državnom Natjecanju iz matematike. 

Memory games povodom Dana Europe

Povodom Dana Europe profesorica Ljerka Bačurin kreirala je različite igre pamćenja (memory games) za učenike trećih razreda Gimnazije Velika Gorica. 

Dan Europe u Gimnaziji Velika Gorica - EU Kviz

Gimnazija Velika Gorica povodom Dana Europe organizirala je niz aktivnosti u kojima su sudjelovali nastavnici i učenici. Donosimo vam djelić atmosfere s našeg EU Kviza u kojem su sudjelovale grupe: EU Ambasadori, Povijesna grupa, English Club, timovi učenika natjecatelja kao i tajni tim profesora. 

Behind the Scenes – suradnja GVG-a i Hrvatskog društva skladatelja

Učenici 1., 3. i 4. razreda Gimnazije Velika Gorica 6. i 9. svibnja 2022. godine sudjelovali su u pilot projektu Hrvatskog društva skladatelja, pod nazivom Behind the Scenes.

Dan Europe

Danom Europe, koji se obilježava svake godine 9. svibnja, slavi se mir i zajedništvo. Datum označava godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije“ kojom je Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, 1950. godine iznio svoju ideju o novom obliku političke suradnje u Europi. Usprkos krizama, ta je suradnja građanima Europske unije donijela mnogobrojne …

E-knjiga

Završni dan manifestacije Festival znanosti u Velikoj Gorici

Dana 6. svibnja 2022. završena je manifestacija Festival znanosti u Velikoj Gorici. Naša je Gimnazija sudjelovala prigodnim predavanjima, izložbama radova, prezentacijama i radionicama. U organizaciju Festivala znanosti, uz Veleučilište Velika Gorica i grad Veliku Goricu, bili su uključeni Muzej Turopolja, Turistička zajednica Velike Gorice i sve četiri velikogoričke srednje škole. 

Dan otvorenih vrata Gimnazije Velika Gorica

U petak (6. svibnja 2022.) održao se Dan otvorenih vrata Gimnazije Velika Gorica. Gimnaziju su posjetili učenici osnovnih škola grada Velike Gorice i okolice. Maturantice i maturanti zainteresirane su učenike vodili Školom i predstavili program opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije. 

Slavimo Dan Europe

Svake godine Danom Europe slave se postignuća i jedinstvo Europe te se obilježava potpisivanje Schumanove deklaracije 9. svibnja 1950. Ovaj ambiciozan plan za osiguravanje dugoročnog mira u poslijeratnoj Europi smatra se početkom današnje Europske unije. Europa je 2022. i dalje ujedinjena u radu na miru, pružajući potporu Europljanima posvuda. Europski …

Dan otvorenih vrata i Festival znanosti

Bliži se vrijeme donošenja odluke o izboru srednje škole. Dan otvorenih vrata koji organizira Gimnazija godišnji je događaj koji se održava s ciljem informiranja zainteresiranih učenika (najviše osmaša) o radu Gimnazije. Dan otvorenih vrata održat će se 6. svibnja 2022., i to u razdoblju od 10 do 17 sati.   Istog će se …

Dan planeta Zemlje

Učenici naše Škole, članovi likovne grupe, već neko vrijeme aktivno sudjeluju u projektu Zelena optika i mikroplastika u otpadnim vodama Veleučilišta Velika Gorica,  izv.prof.dr.sc.Sanje Kalambura, prof.v.š. prodekanice za znanost i kvalitetu. Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje na kompleksu tvrtke -  Zagrebačke otpadne vode predstavili smo projekt promo materijalima te radionicom oslikavanja broševa za učenike i …

Magdalena Dorotić pozvana na državnu razinu Natjecanja iz hrvatskoga jezika 2022.

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika održat će se u Zadru od 11. do 13. svibnja 2022. Pozvana su naša učenica Magdalena Dorotić (u kategoriji drugih razreda) i njena mentorica Dubravka Cundeković, prof.! Čestitke!!!

Predana humanitarna pomoć za izbjegle i raseljene Ukrajince

Ravnateljica dr. sc. Brankica Žugaj i vjeroučiteljica Ana Leder, dipl. teol., predale su prikupljena donirana sredstva za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu uslijed ukrajinske krize.