Prijava

Vaša prijava

skup VEGORA


Učenici 2. razreda sudjelovali u skupu ´Priprema za poduzetništvo´ u organizaciji VEGORA-e

U četvrtak, 06.05.2021. s početkom u 15h, preko platforme Google meet, održan je online skup naziva ´Priprema za poduzetništvo´ kojeg je organizirala VEGORA – Razvojna agencija Velike Gorice. Skup je realiziran u okviru projekta Poduzetnički info. Ideja ovog skupa je povezivanje učenika Srednje ekonomske škole Velike Gorice i velikogoričkih poduzetnika sa ciljem povezivanja teorijske pripreme za poduzetništvo i realnog poduzetništva.  Cilj je mlade generacije upoznati sa stvarnim poduzetničkim svijetom, ukratko im prenijeti stvarna iskustva iz svijeta poduzetništva.

Na skupu su uz predstavnike VEGORA-e sudjelovala 22 učenika 2.a, b, c i d. razreda, te poduzetnici koji su navedeni u nastavku:

·       FIMA-KONSTRUKT d.o.o.; Đurđica Brebrić

·       MEDVED METALI d.o.o., Anita Medved

·       Građevinarstvo Suhalj d.o.o.; Pero Suhalj

·       Life, love and fitness; Antonia Jelić

  • Udruga Vukovina u srcu; Sandra Maršić

·       Grad Velika Gorica, Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije: Domagoj Ilečić

 

Sudjelujući u ovom skupu, učenici su imali priliku izravno od poduzetnika čuti s kojim su se izazovima oni susretali na početku svoga poslovanja, koje su prednosti poduzetnika i poduzetništva, koju je ulogu imala VEGORA u dosadašnjem poslovanju ovih poduzetnika.

Izlaganje svakog sudionika je bilo izrazito motivirajuće, pa su učenici tako mogli čuti kako u Velikoj Gorici s radom uskoro započinje Poduzetnički inkubator; kako je biti sretna majka četvero djece i uspješna poduzetnica itekako moguće; kako je moguće sa 23 godine otvoriti svoj fitness studio te ga uspješno voditi; kako su stručna znanja jako bitna i kako je za uspjeh najvažnije slijediti svoje poduzetničke snove, poticati poduzetnički duh u sebi i drugima.

 

Iako su bili dosta samozatajni na samom skupu, naši učenici su postavili nekoliko pitanja poduzetnicima što ih je jako razveselilo, a reakcije učenika nakon skupa najbolje će dočarati neki od komentara:

 

Predavanje je bilo vrlo zanimljivo i poučno. Svidio mi se njihov način prikazivanja odličnih i uspješnih strana poduzetništva. Također mi se svidio način na koji su nam dali ideju i bolji prikaz razvojnih agencija. Nadam se da ću i u budućnosti imati priliku prisustvovati ovakvim tematskim predavanjima.

Lara Vukušić, 2.A

 

Današnja edukacija mi je bila zanimljiva i poučna, te me je potaknula i dala ideju za moju budućnost. Sretna sam jer su na edukaciji sudjelovale moje susjede članice udruge Vukovina u srcu s čijim sam ciljevima i uspjesima dosta upoznata. Nadam se da će u budućnosti biti još prilika za slične edukacije.

         Marija Mikulin, 2.D

Predavanje je bilo jako zanimljivo upravo zbog vlastitih primjera poduzetnika i njihovih priča. Sviđa mi se što su nas upoznali i sa lošim i sa dobrim stranama poduzetništva.

       Anđela Čerkez, 2.B

 

 

 

Tekst priredila: Marija Mohar, nastavnica ekonomske grupe predmeta