Prijava

Vaša prijava

Naš blagdanski stol – pun želja i tradicionalnih jela


U razdoblju od 1. do 25. prosinca 2021. naša škola sudjelovala je u eTwinning projektu „Naš blagdanski stol – pun želja i tradicionalnih jela“. Ostvarili smo kontakt sa školama partnerima: Srednja škola Pakrac, Obrtničko-industrijska škola Imotski, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor i OŠ Petar Zrinski Čabar.
Tijekom studenog ostvarili su se kontakti sa školama partnerima te je predstavljen plan projekta, pripremili su se potrebni materijali i tehnički uvjeti za provođenje projekta.
 Nastavnici i učenici uključeni u projekt izrađivali su čestitke; skupljali tradicionalne recepte za božićne kolače i jela njihova kraja; putem online sastanaka upoznali se i razmijenili svoje ideje i iskustva u izradi čestitki i prikupljanju recepata; putem pošte razmijenili smo čestitke i zajednički izradili digitalnu božićnu kuharicu.

 Rezultati projekta su sljedeći: virtualno  upoznavanje i druženje s vršnjacima iz različitih krajeva Hrvatske, sklapanje novih prijateljstava te stjecanje iskustava u sudjelovanju u projektu eTwinning, te u  suradnji sa školama partnerima predstavljanje digitalne božićne kuharice roditeljima i ostalim učenicima i djelatnicima partnerskih škola na kraju projekta na web stranicama škola.

Pedagoginja Ksenija Vatavuk Margetić je bila koordinator Projekta i autor. U Projektu su sudjelovali učenici našeg Školskog volonterskog kluba, profesori Snježana Starčević i Marin Čuljak i knjižničarka Ljiljana Godinić.

Ovaj eTwinning projekt nam je u ove predblagdanske dane donio posebno veselo i radno ozračje u našoj školi , a učenici su  s radošću izrađivali i primili čestitke svojih prijatelja iz raznih krajeva Lijepe naše.

Zadovoljstvo nam je svim našim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima predstaviti  digitalnu božićnu kuharicu, i nadamo se da će svatko naći neki recept za sebe i saznati nešto o školama partnerima.

 Želimo vam u ime  Školskog volonterskog kluba blagoslovljen Božić i zdravu, sretnu i mirnu novu 2022. godinu!

Knjižničarka Ljiljana Godinić, dipl. oec.

Klikni ------- Božična kuharica


Izložba jaslica

Vitamini izborili majstoricu!