Prijava

Vaša prijava

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 8.2.2022.


Cilj Dana sigurnijeg Interneta je promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je bila „Zajedno za bolji Internet.“

I ove školske godine naši su se učenici uključili u obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta.

Svi razredi u Teams-ima mogli su pogledati promotivne materijale, informacije na temu „Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje“ kao i smjernice o postupanju u slučaju e-nasilja. 

Nakon pročitanih materijala mogli su pristupiti on-line kvizu i provjeriti svoje znanje. Sve materijale izradio je Centar za sigurniji Internet. Više na poveznici https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/

Također, učenici su na satu Informatike kod profesorice Irene Rajković imali radionicu na navedenu temu i iznosili su svoja razmišljanja o ponašanju na Internetu u digitalnom alatu Padlet. Više na poveznici: https://app.infolio.co/projects/#/share/bc0f79a85c324d8da4a1caaab10dbf3d/

Stručna suradnica – dipl.knjižničarka

Ljiljana Godinić, dipl.oec