Prijava

Vaša prijava

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DEBATAMA ZA SREDNJE ŠKOLE KONTINENTALNE HRVATSKE


Prošli vikend 26. i 27. 3. 2022. učenici naše škole sudjelovali su na Međužupanijskom natjecanju u debatama za Kontinentalnu Hrvatsku. Natjecanje je organizirano preko Zoom aplikacije. Iz naše škole sudjelovala su dva tima našeg Školskog debatnog kluba. Tim Titan I činile su učenice: Lucija Kišić, Ivana Spoja i Paula Štefančić te Titan II:Mia Perković, Dora Vučković i Antonio Šipušić.  Učenici su se pripremali za natjecanje pod mentorstvom pedagoginje mr. sc. Ksenije Vatavuk Margetić.

 

Natjecanje se sastojalo od VI kola. IV kola su bila na pripremljenu tezu: Ovaj dom bi zabranio razvoj metaverse tehnologija. Preostala II kola bila su na ad hoc  teze: Ovaj dom smatra da bi mlade trebalo učiti kompetitivnosti umjesto suradnji i Ovaj dom smatra da popularizacija fitnessa i zdravog života čini više štete nego koristi.

 

Učenici su se marljivo pripremali za navedene teze. Veći dio njih nije imalo nikakvih iskustava u debatiranju, tako da im  je ovo natjecanje omogućilo da steknu prva iskustva u debatiranju, nauče puno o navedenim tezama i s veseljem očekuju sljedeće natjecanje.

mr. sc. Ksenija Vatavuk Margetić