Prijava

Vaša prijava

Predstavnice Razvojne agencije grada Velika Gorica (VE-GO-RA) učenicima Ekonomske škole Velika Gorica predstavile su aktivnosti i rad agencije


U utorak, 11.10.2022. učenici 2.b i 2.c razreda naše škole imali su priliku poslušati predavanje Mateje Kalisar, ravnateljice i Antonije Bakeš, voditeljice ureda VE-GO-RA-e.

Predstavnice agencije učenicima su dale uvid u aktivnosti i način rada Razvojne agencije grada Velika Gorica te predstavile podatke iz kojih se jasno iščitava stručnost, uspjeh i nastojanje zaposlenih u VE-GO-RA-i da svojim klijentima tj. poduzetnicima olakšaju poslovanje / omoguće što lakši početak poslovanja.

Razvojna agencija grada Velika Gorica je poduzetnička potporna institucija sa svrhom pružanja informativne, savjetodavne, konzultantske i operativne podrške sudionicima lokalnog razvoja.

Učenici su na predavanju saznali da je u Velikoj Gorici, prema evidenciji Razvojne agencije Velika Gorica, u 2020. godini bilo 1820 poduzetnika, od toga 1639 mikro, 155 malih, 22 srednja i 4 velika, a zapošljavali su ukupno 12 775 osoba.

Predstavnice Razvojne agencije navele su kako su najčešći upiti poduzetnika: poticaji za pokretanje posla,  koji pravni oblik odabrati, poticaji za zapošljavanje djelatnika i poticaji za refinanciranje kredita.

Učenicima je predavanje bilo zanimljivo i korisno jer su, osim teorijskih sadržaja o poduzetničkoj infrastrukturi i značaju razvojnih agencija za poduzetnike, na ovom predavanju mogli vidjeti konkretan primjer rada VE-GO-RA-e. Predavanje je realizirano u okviru predmeta Poduzetništvo, u organizaciji nastavnice Marije Mohar.