Prijava

Vaša prijava

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige učenici 4c razreda na predavanju i radionici u Područnoj knjižnici Galženica 11.11.2022.


Tema je bila Upravljaj osobnim financijama/učimo o novcu kroz književna djela, a predavačice su bile Ana Vrbanić i Danijela Princi Grgat. Predavačice obnašaju brojne poslovne  funkcije i u predsjedništvu su Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju, te su između ostalog, autorice knjige Osobne financije: kako biti i ostati u plusu.  Njihov program Abeceda financija za mlade verificiran je od strane MZO.

Učenici su educirani  kako razlikovati želje i potrebe kao i što sve utječe na kupnju, poput unboxing efekata, što znači biti kreditno sposoban i ostalo.  Na radionici su na konkretnom primjeru jednog kućnog budžeta mogli uvidjeti koji su mjesečni troškovi, donositi odluke o potrošnji, kako i koliko uštedjeti npr. za kupnju stana.

 Učenici su pokazali  motiviranost, predavanje im je bilo zanimljivo i poučno a svojim sadržajem u okviru predmeta Bankarstvo i osiguranje.

Susret je dogovorila zahvaljujući susretljivosti Područne knjižnice Galženica knjižničarka Ljiljana Godinić, a u pratnji 4c je bio prof. Ivan Mohar.

 

Pripremila: Ljiljana Godinić, dipl. eoc. i dipl. knjiž.