Prijava

Vaša prijava

.Prezentacija realizacije školskog projekta Ambalaža u funkciji održivog razvoja


U ponedjeljak,  19.12.2022., u prisustvu učenika, gospođe ravnateljice Vesne Brkljačić, nastavnica Ane Likević, Petre Mihović, Marije Mohar i Jelice Kelave predstavljeni su realizirani ishodi školskog projekta Ambalaža u funkciji održivog razvoja.

Projekt je realiziran u periodu od 1.10.2022. – 19.12.2022., a cilj projekta bio je prezentirati društvenu korist uporabe kartonske i papirnate ambalaže. Nositelji projekta su nastavnici Željko Svekrić, Marija Mohar, Jelica Kelava i učenici 3a  i 2b razreda.

U periodu trajanja projekta, učenici 2.b i 3.a razreda posjetili su proizvodnju tvrtke Velprom d.o.o.,Velika Gorica; izradili su Etički kodeks na primjeru tvrtke Velprom d.o.o.; postavili su kartonske kutije za otpad plastike i papira u prostoru jedne učionice u našoj školi; izradili su plakate na teme ´Važnost razvrstavanja otpada´ i ´Pravilno razvrstavanje otpada´ i ´Proces proizvodnje papira´; izradili su digitalnu brošuru ´Otpad u pravi koš, za život ljepši još´  te su prezentirali rezultate svoga rada i najzanimljivija saznanja do kojih su došli realizirajući navedene ishode.

Ove godine školski projekt Ambalaža u funkciji održivog razvoja bio je međupredmetna korelacija predmeta Računovodstvo proizvodnje i trgovine – cjelina Proizvodnja, Društveno odgovorno poslovanje – cjelina Etički kodeks u poslovanju i Komunikacijsko prezentacijske vještine – cjeline Verbalna i neverbalna  komunikacija.

Tvrtka partner ovogodišnjem projektu bila je tvrtka Velprom d.o.o. iz Velike Gorice.

U prilogu je digitalna brošura ´Otpad u pravi koš, za život ljepši još´ nastala u ovom projektu, a koja nam svima može poslužiti kao svojevrsni podsjetnik pravilnog razvrstavanja otpada kada god smo u nedoumici u koji spremnik treba baciti određenu ambalažu.