Prijava

Vaša prijava

Hrvatske željeznice - besplatan prijevoz učenicima


Poštovani,

 

Vlada RH donijela je Zaključak o nastavku provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH do 31. prosinca 2024. godine.

 

Kako bi ostvarili pravo na besplatna putovanja, učenici trebaju imati pametnu karticu s važećim profilom koji vrijedi do 31. kolovoza 2023. godine. Profil se može kupiti na blagajni po cijeni od 2,65 €/19,97 kn uz predočenje pametne kartice te identifikacijskog dokumenta na kojemu je naveden datum rođenja.  Iznimno djeca koja su starija od 18 godina i pohađaju srednju školu trebaju dostaviti i potvrdu obrazovne ustanove za školsku godinu 2022./2023.

 

S pametnom karticom s profilom za besplatna putovanja učenici na blagajni mogu zatražiti pretplatnu kartu za svakodnevna putovanja vlakom u školu, ali i pojedinačnu kartu za povremena putovanja (izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i sl.).

 

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.