Prijava

Vaša prijava

Učenice Ana Šantek i Ema Vuković gostovale na Radiju Sljeme


„Kak' je to nekad zanimljivo i lijepo u životu, primjerice da sam ja u situaciji u kojoj su ove mlade dame ja bi bio sav pod tremom, bilo bi me jako strah i stvarno ne bih znao što radit, gdje gledat, što iščitavat, kako se ponašat, kako računat. Čini se da su one sada u sličnoj situaciji jer su, pak, došle kod nas doma. Došle su na radio Sljeme!“, bile su uvodne riječi voditelja Ivana Fedora.

Učenice naše škole, Ana Šantek i Ema Vuković (2. a razred) uz pratnju mentorice profesorice Nine Čuljak, u srijedu 17. svibnja posjetile su postaju Radio Sljeme gdje su imale priliku sudjelovati u radijskoj emisiji Zbrda zdola.

U razgovoru s voditeljem, slušateljima su približile temu statistike te njezinu primjenu u svakodnevnom životu, a podijelile su i samo iskustvo sudjelovanja na Statističkom natjecanju te proces stvaranja videa za europsku razinu natjecanja. Naime, Ana i Ema su osvojile 2. mjesto u Hrvatskoj na Statističkom natjecanju te sudjeluju na europskoj razini natjecanja.

Posjet Radio Sljemenu smatraju posebnim iskustvom koje ih je motiviralo da se i dalje trude, a posebno se nadaju da su kod slušatelja povećale zanimanje za statistiku, ali i da su njihove vršnjake potaknule i na prijavu na Statističko natjecanje dogodine.

Ana Šantek i Ema Vuković