Prijava

Vaša prijava

Humanitarne akcije


SOLIDARNOST

 

Prema višegodišnjoj tradiciji Škole nastavlja se suradnja s Centrom za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Naime, svake godine prigodom blagdana sv. Nikole 6. prosinca, učenici – predstavnici svakog razrednog odjela – s ravnateljicom, pedagoginjom i vjeroučiteljicom ili predstavnikom profesora posjećuju štićenike Centra i proslave s njima blagdan sudjelujući kao gosti na priredbi koju oni pripreme uz druženje nakon toga, što je ove godine upriličeno 5. prosinca.

            Cilj naše akcije je: solidarnost s osobama s teškoćama u razvoju, te sudjelovanje u životu lokalne zajednice.

            Naravno, blagdan sv. Nikole je blagdan darivanja. Tom prigodom, nekoliko dana prije, učenici naše Škole skupljaju dobrovoljne priloge kako bi pripremili darove za štićenike Centra, kojima se oni osobito raduju.

            Svi se, zapravo, radujemo darovima i nadamo se da će i nas netko obradovati za Božićne blagdane. Stoga akcijom potičemo učenike da šire radost darivanja makar i svojim malim prilogom.

POMAGANJE POTREBNIMA - „Za 1000 radosti“

 

Škola se i ove godine pridružila 12. po redu, tradicionalnoj nacionalnoj božićnoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ – s motom „Sve je moguće“. Time smo se uključili u rijeku onih koji pomažu bližnjima u potrebi. Akciju animira vjeroučiteljica uz suradnju svih učenika škole i profesora. Prikupljenim sredstvima, simboličnom prodajom narukvica s motivirajućom porukom, pomaže se i potrebnima iz naše sredine, ali želi se  dosegnuti i najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske.

         Djelatnici Škole također pomažu i lokalnom Caritasu župe Navještenje Blažene Djevice Marije prikupljajući živežne namirnice za potrebe siromašnim župljanima.

 

priredila: mr. sc. K.Lamešić