Prijava

Vaša prijava

Ekonomisti u stručnoj posjeti tvrtki Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli


U srijedu, 22.11.2023. naši učenici-sudionici školskog projekta „Ambalaža u funkciji održivog razvoja“ – s ciljem održive proizvodnje i potrošnje i naglaskom na staklenu ambalažu, realizirali su stručnu posjetu trgovačkom društvu Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli.

U prostoru tvornice staklane doček je bio na visokoj razini profesionalnosti i uljudnosti.

Dvije prezentacije, film, obilazak pogona i razgovor odvijali su se prema smjernicama postavljenih ishoda stručne posjete. Povijest i poslovanje trgovačkog društva, ciljevi održivog razvoja na koje tvrtka Vetropack Straža d.d. daje naglasak, strategija razvoja i proizvodnja procesa staklene ambalaže predstavljeni su učenicima na zanimljiv način. Nakon izlaganja učenici su imali mogućnost postaviti pitanje izlagačima što su i učinili te su na taj način došli do još korisnih i zanimljivih informacija potrebnih za realizaciju ishoda projekta.

Navedenom stručnom posjetom započele su aktivnosti ovogodišnjeg školskog projekta „Ambalaža u funkciji održivog razvoja - održiva proizvodnja i potrošnja“ koji se realizira treću godinu, uz ovogodišnju tvrtku partner Vetropack Straža d. d.

Zahvaljujemo tvrtki Vetropack Straža d.d. na suradnji, ljubaznosti i profesionalnosti, a posebno njihovim predstavnicima Maji Starček, Srećki Cestarić Biruš, Ivi Rumbak, Danijeli Miklaužić, Petri Drenški, Zoranu Pavloviću i Damiru Horvatu.

Na putu prema Humu na Sutli učenici su posjetili župnu crkvu Uznesenje Blažene Djevice Marije -„zagorsku katedralu“ u Pregradi gdje je župnik Ivan Mikec ispričao zanimljive činjenice iz povijesti crkve, povijesti grada, istaknuo poznate ljude Pregrade i naglasio da je Pregrada otvoreni grad, ponosan na kvalitetni školski sustav - od osnovne do visoke razine obrazovanja.

Učenike – sudionike školskog projekta, njih 48, pratili su predmetni nastavnici predmeta Globalno poslovno okruženje, Marketing, Društveno odgovorno poslovanje i Računovodstvo, a ujedno i mentori učenicima u ovogodišnjem školskom projektu – Igor Skupnjak, Marija Mohar i Jelica Kelava te asistenica u nastavi Nikolina Vodal.

Jelica Kelava i Marija Mohar