Prijava

Vaša prijava

Učenici Ekonomske škole u stručnoj posjeti Turističkoj zajednici grada Velika Gorica 4.10.2024.


Kao dio operativnog programa rada iz predmeta Računovodstvo neprofitnih organizacija i Računovodstvo proizvodnje i trgovine, već godinama naši učenici 3. razreda, program ekonomist, posjećuju u lokalnoj zajednici neprofitne organizacije (Turističku zajednicu grada Velika Gorica, Muzej Turopolje, Crveni križ Velika Gorica) kako bi vidjeli primjenu nastavnog sadržaja u realnom sektoru.

Dugogodišnja direktorica, a od 2022. godine na drugom radnom mjestu, gospođa Milada Mesarić, uvijek i rado nam izlazi u susret prenoseći znanja na nas i naše učenike o promociji vlastitog grada i unapređenju kvalitete života njezinih stanovnika preko gospodarske djelatnosti turizma. U tom smislu i ovaj put predstavila nam je strukturu prihoda i rashoda, ističući tržišni pristup u ostvarenju prihoda što je izgledna budućnost svih turističkih zajednica u RH. Navela je i projekte zajednice kojima se podiže konkurentnost destinacije i utjecaj vanjskih čimbenika na uspjeh zajednice.

Zahvaljujemo se gospođi Mesarić koja, zajedno sa stručnim timom, kao dionik lokalne zajednice njeguje suradnju s našom ustanovom, a od koje se očekuje prijenos znanja o očuvanje bogatstva Turopolja i stvaranja novih vrijednosti.

Profesorice Vesna Radočaj i Jelica Kelava