Prijava

Vaša prijava

3.DANI STRUKOVNIH NASTAVNKA


Zadovoljstvo mi je bilo biti sudionik projekta 3.Dani strukovnih nastavnika u Šibeniku, na kojem se okupilo oko 500 strukovnih nastavnika, 30 predavača i održalo 40 predavanja i radionica, što na sektorskoj, što na međusektorskoj razini.

Predavači i voditelji radionica su istaknuli interakciju dionika unapređenja strukovnog obrazovanja, neovisno o tome radi li se o nastavnicima, roditeljima ili kreatorima obrazovne politike.

Nove tehnologije i trendovi u e-poslovanju, Reforma sustava obrazovanja, Uloga strukovnih nastavnika u suvremenom obrazovanju, Nasilje/zanemarivanje, Novi model natjecanja učenika strukovnih škola, samo su neke od tema koje su potakle razvoj kompetencija nas sudionika.

Osnažiti kapacitet strukovnih nastavnika, kao dio projekata „Modernizacija stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ i “Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“, i to sve podijeliti sa kolegama u školi i primijeniti u nastavi, isticalo se tijekom svih aktivnosti.

Naravno da sam to rado i učinila na stručnom vijeću ekonomista odmah po povratku s puta, kao i sa svojim učenicima u razredu.

Bila je ovo i prilika za povezivanje s kolegama iz svih dijelova Hrvatske.…i na kraju kako reče naša ministrica „nema dobrih učenika ako učitelji nisu i sami dobri učenici“;  učimo i dalje kao što to i radimo od samog početka rada u nastavi.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih se pokazala kao izvrstan organizator ove trodnevne aktivnosti na svim razinama.

Jelica Kelava, dipl.oec.