Prijava

Vaša prijava

MJESEC HRVATSKE KNJIGE


Mjesec hrvatske knjige je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama, govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija bila posvećena planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, a moto je Razlistaj se! Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Učenici naše Škole već tradicionalno obilježavaju Mjesec hrvatske knjige. Knjižničarka Ljiljana Godinić, profesorice Ivančica Kovačić i Sanja Mirenić te učenici 2.a i 1.d napravili su prigodni pano koji se nalazi ispred školske knjižnice. Likovne radove napravila je Bruna Sabljak, učenica 2.a razreda.

Na nastavi Hrvatskog jezika učenici su razgovarali o Mjesecu hrvatske knjige, pogledali prigodnu prezentaciju te čitali tekstove posvećene Zemlji, a u skladu s motom „Razlistaj se“. Na taj način odvojili su minutu za čitanje tekstova posvećenih prirodi.

Sanja Mirenić


Zahvalnica