Prijava

Vaša prijava

Poduzete mjere za sigurnost učenika i djelatnika od potresa


Poštovani roditelji i učenici!

Pred nama je 2. polugodište školske godine 2020./21.

Želim vam puno sreće i uspjeha u novoj 2021. godini te da nam ostatak ove školske godine bude ljepši, sigurniji i uspješniji nego što je to bilo do sada.

Kako biste se sigurnije osjećali pri dolasku u školu poduzeli smo određene mjere sigurnosti za učenike i djelatnike s obzirom na nadavne potrese. Ovim vas putem obavještavamo o koracima koje smo u tom smjeru realizirali:

Sigurnost zgrade Škole

            Dana, 14. siječnja 2021. zgradu naše škole pregledao je statičar te podnio Izvješće o sigurnosti zgrade. U izvješću stoji da je zgrada sigurna i da se nastava može nesmetano odvijati. Neki pregradni zidovi su popucali pa će se tijekom školske godine sanirati spomenuta oštećenja.

            Plan evakuacije

            Izrađen je plan evakuacije na razini sve tri škole koji je izradila ESK Croatia Atest (ožujak, 2020.). Prema tom Planu organizirana je vježba evakuacije koja će se u našoj školi provesti prvi dan nastave u 2. polugodištu, 18. siječnja 2021. Za sve ostale učenike vježba evakuacije bit će provedena čim se stvore epidemiološki uvjeti povratka učenika u školu.

            Psihološka pomoć

            Od ovog polugodišta naša škola u pedagoginju, profesoricu Kseniju Vatavuk Margetić, ima i socijalnog pedagoga, profesoricu Marinelu Bundalo. Obje pedagoginje bit će na raspolaganju učenicima za individualne razgovore uzrokovane traumom potresa. Također, na temu potresa te svih psihičkih i fizičkih posljedica koje on nosi sa sobom, organizirat će se radionice unutar svakog razreda na satovima razrednih odjela.

            Problem učeničkih mobitela

            Zbog izvanredne situacije uzrokovane učestalim potresima, učenici više ne ostavljaju mobitele na klupi predviđenoj za tu svrhu, već sve stvari, uključujući i mobitele trebaju imati u torbama ili u džepovima jakni, s obzirom da pri evakuaciji moraju uzeti jaknu sa sobom.

 

Srdačno vas pozdravljam i želim vama i vašoj djeci sretan i uspješan početak 2. polugodišta u novoj 2021. godini.