Prijava

Vaša prijava

DRŽAVNA SMOTRA LiDraNo


Antonio Šipušić, učenik 1.a razreda, imao je čast sudjelovati na ovogodišnjoj državnoj dramsko-scenskoj smotri LiDraNo 2021. koja se održala 22. travnja 2021. godine putem online Zoom platforme. Mentorica je bila profesorica Andrea Majer. U kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva na državnoj razini sudjelovalo je 57 učenika iz različitih škola diljem Lijepe naše. Raspon djela koja su se izvodila bio je raznolik te su učenici imali prilike dramsko oživjeti naslove kako domaćih tako i stranih autora. Izvedbeni nastupi učenika prikazali su svu ljepotu dramskog stvaralaštva, ali i ljubavi prema dramskoj umjetnosti i pisanoj riječi.
Antonio je za potrebe smotre recitirao pjesmu Oblak Dobriše Cesarića. Njegova interpretacija pjesme bila je vedra i topla te ju je iznio na način kojim je pokazao poštovanje i razumijevanje toga lijepoga teksta. Već je na gradskoj i županijskoj razini kvaliteta njegovog nastupa bila prepoznata, a dodatnu potvrdu dobio je i od članova prosudbenog povjerenstva na državnoj razini. No najbitnije od svega, on je u toj izvedbi uistinu uživao. I zato mu od srca čestitamo
Najtoplije se nadamo da je ovo bila samo jedna u nizu godina sudjelovanja naše škole na državnoj smotri literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo te pozivam sve učenike koji su zainteresirani za neke od navedenih kategorija da započnu razmišljati i raditi na pripremama za sljedeću godinu.
Što se tiče dramske grupe ona je uvijek otvorena za sve učenike koji bi se htjeli kroz druženje i zabavu približiti tom obliku umjetničkog stvaralaštva. Iskreno se nadamo da će sljedeće godine epidemiološka situacija dopuštati i skupne nastupe, te ćemo na taj način moći grupno stati na pozornicu i prikazati sve što smo pripremili. A onda tamo gore na kazališnim daskama, neka umjetnost dalje govori.
 
Andrea Majer, prof.

Izvješće o provedenom postupku