Prijava

Vaša prijava

Fakultativna nastava iz Njemačkog jezika


Poštovani roditelji i učenici,
u našoj školi ćemo i u školskoj godini 2024./2025. provoditi fakultativnu nastavu iz Njemačkog jezika kod učenika četverogodišnjih zanimanja.
Jedna od temeljnih Europskih obrazovnih kompetencija je višejezičnost. Poznavanje više od jednog stranog jezika je veoma važno pri školovanju, pronalasku posla i napredovanju. Kada pišemo životopis posebno navodimo znanje stranih jezika čime povećavamo svoju konkurentnost. Mnogi ljudi se nakon školovanja odlučuju na pohađanje tečajeva stranih jezika, no zašto pohađati tečajeve kada sada imate priliku besplatno i na zabavan način u grupi naučiti osnove komunikacije (u govoru i pismu) na njemačkom jeziku ili produbiti već postojeća znanja.
Status fakultativnog predmeta znači da taj predmet nije obvezan za sve učenike, ali je obvezno redovno pohađanje tijekom cijele godine za one učenike koji se na to odluče.
Fakultativni predmeti se vrednuju i ocjenjuju sukladno Pravilniku o načinu, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi i školskom kurikulumu, a zaključna ocjena iz fakultativnog predmeta upisuje se i u razrednu svjedodžbu za tu školsku godinu.
U svrhu planiranja i organizacije nastave u sljedećoj školskoj godini molimo Vas da svojim potpisom potvrdite da je Vaše dijete zainteresirano za pohađanje fakultativne nastave Njemačkog jezika u školskoj godini 2024./2025. kako bismo utvrdili točan broj učenika. (Potpisanu suglasnost donijeti na upis ili poslati na mail: sanja.pavisic@skole.hr)