Prijava

Vaša prijava

Roto rašpa osvojila dvije zlatne medalje!


ROTO RAŠPA
ROTO RAŠPA niže još jedan veliki uspjeh među hrvatskim inovatora na najvećem sajmu inovacija u SAD-u INPEX 2014. osvojivši dvije zlatne medalje, za najbolji inovativni alat i za tehnički dizajn proizvoda.

Poznati velikogorički poiduzetnik, proizvođač i inovator Roman Krunić vlasnik ROTO RAŠPE ovime je još jednom dokazao da je „Roto rašpa“ inovacija koja ima veliku komercijalnu perspektivu u cijelom svijetu što pokazuju brojna priznanja i odličja sa svih dijelova zemaljske kugle.

Svakako uz ovaj uspjeh treba napomenuti i da je prije nepunih mjesec dana na sajmu inovacija u Rumunjskoj EUROINVENT 2014. “Roto rašpa” također je nagrađena zlatnom medaljom.

ZLATNI HRVATSKI INOVATORI U SAD-u

Na Inpex-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 20 godišnju tradiciju sjajnih nastupa. 7 hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja, 10 zlatnih medalja, prestižnom „Humanitarian Award“ i jednom posebnom nagradom. Veličinu hrvatskog uspjeha čini i niz poslovnih kontakata i konkretni interesi nekoliko svjetski poznatih američkih kompanija. Ekipa znanstvenika s Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na čelu sa Snježanom i Dubravkom Rogale, za svoj su „Inteligentni odjevni predmet s adaptivnim termoizolacijskim svojstvima“ osvojili „Humanitarian Award“, zlatnu medalju i posebnu nagradu. Ivan, Tomislav i Roman Krunić su za „Roto rašpu“ osvojili dvije zlatne medalje, ali i obećavajući poslovni interes. Osobito je interesantna mogućnost proizvodnje „Roto rašpe“ za prestižnu američku kompaniju Stanley Black and Decker i široka međunarodna komercijalizacija. Izravni poslovni razgovori rezultirali su i velikim interesom Partsmaster-a i QVCSprouts-a. Vodeći hrvatski znanstveno inovacijski tim s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap i Ivana Stanimirović Žiljak bili su sa „INFRAREDESIGNOM U AMBALAŽI“ najbolji i ove godine u kategorijama „Znanost“ i „Specijalizirane tehnologije“. Nada Žiljak je u kategoriji „Umjetnost i obrt“ osvojila zlato za „INFRAART – NOVI SLIKARSKI POSTUPAK“. Zlatnim medaljama su nagrađeni Slobodan Rajić za „Gumeno cestovno željeznički prijelaz“ i Rolf Stückle za „Multifunkcionalni ortopedski anatomski uložak za odjeću“. I ove godine je jedan mladi zagrebački inovator briljirao na Inpex-u, nastavljajući tako blistavu tradiciju uspješnih nastupa mladih inovatora. Igor Puhar, Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje je za „Carbon Vertebrae Protector“ osvojio zlatne medalje u kategorijama „Sporta“ i „Rekreacije“. Tako je ova do sada najmanja hrvatska izložbena postava na Inpex-u ostvarila neusporediv uspjeh u komercijalnom smislu s rekordnim brojem osvojenih odličja. Ovogodišnje sudjelovanje na Inpex-u organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz vrijednu potporu Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatski savez invatora

Neven Marković

Tajnik


MNT Želin po futsal pravilima

Državno Natjecanje iz geografije