Prijava

Vaša prijava

Dragutin Trupčević ponovno izabran za predsjednika ORaH-a Velike Gorice


trupcevic
Stranka Održivi razvoj Hrvatske dana 31. listopada 2014. predstavila je rezultate unutarstranačkih izbora koji su održani ove nedjelje.

Izbori su provedeni za sve stranačke funkcije, a predstavljen je i izborni proces kojim su, po prvi puta u nekoj političkoj stranci u Hrvatskoj, članovi i članice elektroničkim ili dopisnim putem izvršili tajno glasanje prema načelu „jedan član, jedan glas“, a kandidati i kandidatkinje su prošli kroz proces kadrovskih testiranja. Prilikom izbora je poštovano i načelo paritetne demokracije koje omogućava jednaku zastupljenost muškaraca i žena. Sveukupno gledajući, može se ustvrditi kako su provedeni unutarstranački izbori ORaH-a svojevrsna inovacija u unutarstranačkoj demokraciji u Republici Hrvatskoj.

 Izborni proces je započeo 18. kolovoza, a završen provedenim izborima 26. listopada. Kadrovska komisija je tijekom procesa provela testiranja kandidatkinja i kandidata. Ovisno o funkciji na koju se aplicira, provedene su procjene dnevnika aktivnosti, razgovora s aplikantima/aplikanticama te testiranja njihovih sposobnosti.

 Temeljem popisa birača/ica pravo glasati na ovim unutarstranačkim izborima imalo je ukupno 1481 birača/ica. 1266 birača/ica odabralo je elektronički način glasanja, a 215 birača/ica odabralo je dopisni način glasanja. Ukupno je glasalo 63,94 % birača/ica. Birana su tijela i funkcije na tri teritorijalne razine: središnjica, četiri regionalne organizacije te gradske organizacije.

 Na nacionalnoj razini, odnosno na razini središnjice birana su sljedeća tijela ORaH-a: Glavni i Nadzorni forum, njihovi/e predsjednici/e te Predsjedništvo stranke. U Predsjedništvo ORaH-a izabrani/e su: Kristina Vajda i Dino Krupić (Istočna regija), Vlasta Toth i Kristijan Mavrek (Središnja regija), Marina Biti i Alen Protić (Zapadna regija) te Natalija Rajčić i Ivan Buljan (Južna regija). Za predsjednika Glavnog foruma izabran je Gordan Cmrečki.

Na razini Središnje regije izabran je predsjednik regije Saša Stanislav Horvath.

Na nivou gradskih organizacija ORaH-a birani/e su članovi/ice Gradskih foruma, Predsjednici/e te Potpredsjednice i Potpredsjednici gradskih organizacija. Za predsjednika grdaske organizacije Velika Gorica izabran je Dragutin Trupčević, za potpredsjednicu Željka Mačak Šafranko, te za potpredsjednika Dino Vidić. Izabrani članovi Gradskog foruma su: Ksenija Pešl, Sandra Carić Herceg, Franjo Čunčić i Danijel Tomljanović.