Prijava

Vaša prijava

ODRŽAN NOGOMETNI KAMP


nogomet
Nogometni kamp za početnike (igrači 2002. i 2003. godišta) održan je proteklog tjedna po prvi puta na velikogoričkom području. Tijekom cijelog tjedna mladi nogometaši svoje umijeće su prezentirali na igralištima Nogometnog kluba Udarnik, Polet, Gradići i Mlaka. 

Osnovni ciljevi kampa bili su: prezentacija Zajednice športskih udruga, prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG-a, edukacija velikogoričkih trenera, prezentacija nogometnih klubova i trenutne sposobnosti i znanja mladih nogometaša, ali i nogometašica.

Na kampu je ukupno sudjelovalo 83-oje sportaša, 70 dječaka i 13 djevojčica. Voditelj kampa bio je instruktor nogometa pri Zajednici športskih udruga Stjepan Grđan kojem su u radu pomagali Marko Biljan, Perica Vidak, Neno Šunić, Kristijan Japec, Ivan Prelec, Senad Harambašić, Ivan Rajšić, Ivan Grđan i voditelj vratara Mateo Žugaj. –Kroz kamp djeci smo ponudili univerzalne igre, vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti i tehničko- taktičke vježbe iz nogometa- rekao nam je voditelj Stjepan Grđan.Posebno veselo bilo je posljednjeg dana kada je Zajednica športskih udruga kao glavni pokrovitelj i sponzor kampa osigurala svim sudionicima diplome i medalje. –Nažalost većina klubova nije prepoznala vrijednost ovog kampa i zakinula je djecu za igru, druženje, sklapanje novih prijateljstava, te prepoznavanje vlastitih vrijednosti i nogometnih znanja- razočarano nam je kazao Grđan, kojeg je zasmetao loš odaziv klupskih trenera, jer jedan od ciljeva kampa bio je upravo i edukacija trenera.

Inače, na kampu su sudjelovala djeca iz Nogometng kluba Buna, Udarnik, Mlaka, Gradići, te HNK i ŽNK Gorica.

zsugvg.hr