Prijava

Vaša prijava

Prvo si povisili plaće pa smanjili proračun


kolarec
Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić zajedno sa svojim suradnicima, nakon što je izabran za predsjednika velikogoričkog HDZ-a, najavio je revolucionarnu sjednicu gradskog vijeća koja je održana 22. srpnja. Jedino što je tada na toj sjednici bilo revolucionarno  je to da su si gradonačelnik i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarc povećali plaću za cca 50%.

Tada je zbog velikog interesa javnost, jer su građani negodovali da se u ovakvoj gospodarskoj krizi čine ovakvi potez,  za HTV  glasnogovornica Grada Elizabeta Stipetić izjavila da je nova gradonačelnikova plaća (oko 17 – 18 tisuća kuna) još uvijek manja od plaća saborskih zastupnika? (Plaća „običnog“ saborskog zastupnika je nešto veća od 14 tisuća kuna. Predsjednici saborskih odbora primaju oko 16500 kuna bez paušala koji iznosi 1250 kuna.)  Uz to valja pridodati i ostale pogodnosti koje gradonačelnik kao i njegovi zamjenici uživaju na teret velikogoričana kao što su: 24 sata na raspolaganju službeni automobili s vozačima po potrebi, Leasing, kasko osiguranje, održavanje, benzin i drugi troškovi automobila, mobiteli, pozamašne svote za reprezentaciju,…

Jučer je na 4. sjednici Gradskog vijeća proračun smanje za 52 milijuna kuna, nema novca od fondova EU i odustaje se od uređenja ulica.

Smanjuju se kapitalni projekti, komunalne naknade, a jedina stavka koja u novom rebalansu bilježi poraste je ona za lokalne medije,promidžbu i manifestacije, prenstveno za dokumentarne filmove posvećene Velikoj Gorici.

Mraclinu umjesto 5,4 milijuna kuna, ove godine čista nula

Od svih pedesetak mjesnih odbora, izgleda da je najgore prošao Mraclin. Izvršenje planiranog je dijametralno je suprotno od obećanog prije lokalnih izbora. Za izgradnju odvodnje u Mraclinu i Okujama, tako je bilo planirano 5.428.417,78 kuna, no trećim rebalansom je za tu tehno – ekonomsku cjelinu predviđeno nula kuna. Ziro, ništa, prazan skup! Ili je gradonačelnik katastrofalno planirao ili je Mraclin rebalansom pokazno kažnjen. Nije, naime, tajna da su se gradonačelnik Barišić i dogradonačelnik Kos poslije lokalnih izbora politički sasvim razišli. Kos je, navodno, udaljen iz kruga najbližih gradonačelnikovih suradnika, a s Antom Šimunovićem, glavnim Barišićevim savjetnikom i operativcem, Kos uopće ne komunicira. Kap koja je prelila čašu je nedavni pokušaj gradonačelnika Barišića da potajice na smetlište u Mraclin, rodno mjesto dogradonačelnika Kosa, dovozi otpad iz Grada Zagreba. Kada su građani blokiranjem prometnica osujetili takvu rabotu, gradonačelnik je, bez grižnje savjesti, izjavio “da su svi čelnici Grada sve znali”,  neizravno optuživši dogradonačelnika Kosa za  izdaju vlastitog sela. Kasnije se dokazalo da Kos nije imao pojma o tajnom dogovoru Barišića i Bandića.

vecernji list/Glasnik turopolja/Turopoljka.com