Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici otvorena 23. međunarodna poslovno-turistička burza PUT i dodijeljene prestižne turističke nagrade Simply the best

[]

Dodjelom nagrada Simply the best za 2022. godinu u ponedjeljak navečer u Velikoj Gorici svečano je otvorena 23. međunarodna poslovno-turistička burza PUT. Prestižne turističke nagrade Simply the best za inovativnost i kreativnost u turizmu već 14 godina dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i poslovno turistička burza PUT.

Na samom otvorenju predstavljene su vrhunska vina, vinske ceste i gastronomija Zagrebačke županije.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar navodiKao gradonačelnik Velike Gorice izražavam veliko zadovoljstvo što se jedan ovakav skup turističkih djelatnika održava u našem gradu. Međunarodna poslovno-turistička burza najveći je skup turističke struke u povijesti Velike Gorice, a mislim i najveći poslovni skup u našem gradu do sada. Izgradnjom novih smještajnih kapaciteta i novih hotela posljednjih godina, poput ovog u kojem smo danas vjerujem kako ćemo kao grad biti domaćin i brojnim drugim poslovnim i strukovnim skupovima u budućnosti.  Želim čestitati i zahvaliti gospođi Alilović koja je dovela i organizirala ovaj skup u Velikoj Gorici “– istaknuo je Ačkar.

Izjava Ivane Alilović, direktorice Turističke zajednice Zagrebačke županije:” Zagrebačka županija turistička je održiva destinacija, ali nam je vrlo važno da svi dionici sudjeluju aktivno u razvoju standarda kvalitete, da su upoznati s ciljevima kvalitete destinacije, upoznati sa svojom ulogom te sudjeluju u praćenju pokazatelja kvalitete destinacije kako bi unaprijedili usluge i proizvode koje nude. Naglasak je na očuvanju vrijednosti našega kraja, zajednice i malih ljudi“, rekla je direktorica TZ-a Zagrebačke županije Ivana Alilović, isaknuvši:” Dvije nagrade otišle su u Zagrebačku županiju. Pobjednik u kategoriji “Restorani” je restoran “Samoborska klet”, dok je u kategoriji “Novi projekti u turizmu” nagrađena Vinarija Kos-Jurišić iz Svetog Ivana Zeline za projekt “Piknik u vinogradu”.”

U ime Udruge hrvatskih putničkih agencija Ivana Maltar rekla je da je “Burza PUT” prilika za nove poslovne susrete i upoznavanje novih destinacija, a direktorica “Burze” Maja Šimenc poručila da je sigurna da će turistički agenti u svoje aranžmane uključiti i destinacije Zagrebačke županije. Nakon što su jučer sudionici “Burze” obišli Specijalnu bolnicu “Naftalan” u Ivanić-Gradu i upoznali se s destinacijama Velike Gorice, danas će obići turističke destinacije Zaprešića i Jastrebarskoga. 

U kategoriji UGOSTITELJSTVO nagrade su dodijeljene u dvije grupe: Izletišta i Restorani.

Najbolje izletište prema prosudbi stručnog žirija je Vuglec breg, vinarija, pansion & restaurant, Škarićevo, a najbolji restoran Restoran Samoborska klet, Samobor.

U kategoriji PUTNIČKA AGENCIJA nagradu za suradnjau s lokalnom zajednicom na unapređenju turističke ponude dobila je agencija Sunturist, Novalja.

U kategoriji  MANIFESTACIJE za kvalitetu i doprinos turističkoj ponudi destinacije nagrade su dodijeljene u četiri grupe:

Kultura i tradicija: Tjedan kajkavske kulture, Krapina,

Festivali: Rabska fjera, Rab,

Zabava: Sonus festival, Novalja,

Sport i rekreacija  – Hrvatski festival hodanja, Gospić – Otočac. 

U kategoriji NOVI PROJEKT U TURIZMU dodijeljene su nagrade u grupi Poduzetnici i u grupi Sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava.

U grupi poduzetnici pobjednik kategorije je Štruklionica, Villa Zelenjak Ventek, Kumrovec.

U grupi sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava pobjednik je Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Bažuli.

U kategoriji Osoba, koje se dodjeljuju pojedincima  za njihov izuzetan doprinos razvoju turističke ponude i turizma ovogodišnji dobitnici su:

Tina Eterović Čubrilo, FIJET Hrvatska,

Sanjin Debelić, Klub jedrenja na dasci Južina, Rab,

Nada Maršić, Turistička zajednica Kaštela, Kaštela,

Karin Mimica, Gastronaut, Opatija,

Goran Rihelj, HrTurizam, Vinkovci.       

Dodijeljene su i tri posebne nagrade koje se dodjeljuju za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda  koji oplemenjuju i sadržajno upotpunjuju turističku ponudu destinacije. Nagrade su pripale:

Turističkoj zajednici grada Lošinja – za najbolju otočku destinaciju,

Turističko zajednici Rivijera Crikvenica – za najbolju obalnu destinaciju,

Turističkoj zajednica Virovitičko podravske županije – za najbolju kontinentalnu destinaciju.

Turistička burza PUT održava se od 28. do 30. studenog 2022. godine u Velikoj Gorici uz domaćinstvo Turističke zajednice Zagrebačke županije. Osim poslovnog dijela kojem je osnovni cilj susret nosioca ponude i potražnje turističkih usluga te predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program je upotpunjen upoznavanjem odredišta – domaćina i njegove ponude, stručnim sadržajima kao i aktivnim druženjem sudionika.

The post U Velikoj Gorici otvorena 23. međunarodna poslovno-turistička burza PUT i dodijeljene prestižne turističke nagrade Simply the best appeared first on Turistička zajednica Zagrebačke županije.


Večer matematike u Hribaru

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike