Prijava

Vaša prijava

Večer matematike u Hribaru

['hribar', 'hribarocvi', 'matematike', 'OŠ Nikole Hribara', 'večer matematike']

OŠ Nikole Hribara priprema se za proslavu Dana škole. Mnoštvo radionica i događanja pripremili su profesori škole za svoje đake, među ostalim Večer matematike koja je održana u utorak, 29.studenoga.
Na Večer matematike odazvali su se učenici zajedno sa svojim roditeljima, a sve zadatke pripremili su profesori matematike Višnja Ridzak, Roberta Marčec, Ivana Hartek, Doris Zelić, Ilija Marković i Željka Gabud.

Ravnatelj OŠ Nikole Hribara Stjepan Maravić, i sam profesor matematike, zadovoljan je odazivom i ističe kako je iz godine u godinu odaziv i interes sve veći.
Večer matematike je večer u kojoj je matematika postala jedna vrsta igre, tako da se učenici i roditelji više ne boje matematike. Ispočetka je bilo i poziva jer su se roditelji bojali da neće ništa znati, ali sada svi odlaze nasmijani. Ovo je matematika kroz igru i zanimljive stvari, govori nam ravnatelj Maravić.


Dora i Lucija iz 5.c razreda na Večer matematike došle su u pratnji mama. I inače volimo matematiku pa nas je zanimalo kakvi će zadaci biti, igre su zanimljive, rekle su učenice.
Već sam prije bila na Večeri matematike sa starijim sinom i ostalo mi je u sjećanju da je to jako zabavno. Potiče interes za matematiku pa sam odlučila i s mlađom kćeri doći, rekla je mama Martina.

Večer matematike je samo jedan dio obilježavanja Dana škole, imali smo već STEM radionicu, u pripremi je Večer poezije, učenici nižih razreda i matične i područnih škola priremaju priredbe, ali sve to još nije kao prije koronavirusa, ali se nadamo da će iduće godine kada obilježavamo 40 godina škole i roditelji moći u većem broju sudjelovati u obilježavanju Dana škole i pogledati priredbe koje djeca pripremaju zajedno sa svojim učiteljicama, zaključio je ravnatelj Stjepan Maravić.

Objava Večer matematike u Hribaru pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Projekt „Šumoborci“