Prijava

Vaša prijava

Poziv za 2. Kongres zdravlja VG


Grad Velika Gorica – gradonačelnik Krešimir Ačkar, kao pokrovitelj i glavni sponzor i tvrtka Shapeit j.d.o.o. iz Zagreba pozivaju Vas na 2. Kongres zdravlja za zdravstvene ustanove, poliklinike dentalne medicine i ostale poliklinike, wellness centre, frizere, kozmetičare, pedikere, nail artiste, make-up stručnjake te sve ostale tvrtke i obrtnike koji se bave turizmom, pod nazivom „ZDRAVLJE I LJEPOTA - SIGURAN PUT DO USPJEHA“
Kongres će se održati nedjelju 22. svibnja 2022. godine u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Zagrebačka 37, Velika Gorica, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, sa početkom u 11,00 sati.
Predavači Kongresa su:

1. Za grad Velika Gorica predvidjeli smo i posebnu gošću Prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec., saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.
Opis njene teme je: "Koronavirus svakodnevno mijenja život kakav smo prije pandemije poznavali. Utjecao je na mnoge aspektne našega života. S obzirom na to da je sve privremeno zastalo ili usporilo, ljudi su postali svjesniji sebe i pronalaze više vremena za brigu o sebi. Dolazi do povećanog zanimanja za fizički izgled i potrebe za korištenjem raznih kozmetičkih usluga. Očito je da nam je pandemija na neki način “darovala vrijeme”, ali i dodatne brige – kako istodobno njegovati fizički izgled, a ne zaboraviti na zaštitu zdravlja te kako istodobno biti u blizini nekoga, a ne ugroziti ga svojom blizinom. Osim svih dosadašnjih mjera koje se provode za suzbijanje pandemije, dosadašnje znanstvene spoznaje, upućuju na cjepivo koje jedino i ima izgleda dovesti do stvarne promjene. Primjena cjepiva i povjerenje u struku udaljava od neizvjesnosti, a približava završetku kriznog razdoblja."

2. Ministarstvo turizma i sporta - predstavnik i predavač o važnosti i razvoju zdravstvenog turizma u republici Hrvatskoj
3. dr.sc. Anka Jurišić-Kvesić, dr med dent, spec., Savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu, te Predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu
Tema predavanja: Što je kozmetologija? Kako djeluje virus COVID-19, kako i na koji način davatelj usluge iz pojedine grane kozmetologije može osnažiti i zaštititi svoje zdravlje te pružiti sigurnost i zaštitu svojim korisnicima usluga, a da bude sve u skladu sa strukom i traženim propisima te mjerama koje su na snazi?
4. dr. med. Branka Grabar Tripalo, profesor dermatologije na Obrtničkoj školi za osobne usluge
Tema predavanja: Na koji način prepoznati određena oboljenja kod klijenata koji su korisnici usluga kod frizera, kozmetičara, pedikera, nail-artista, make-up stručnjaka, te kako zaustaviti širenje bolesti.
5.Ana Tolp, profesor kemije na Obrtničkoj školi za osobne usluge
Tema predavanja: Pojačana higijena prostora i pribora za rad uvjetovana pojavom virusa COVID-19, Prevencija profesionalnih oboljenja – kako ih spriječiti i liječiti? 6. Dipl.ing.agr. Dubravka Orlić-Bašlin u timu s nkbr.univ.spec. Mijo Miljak Tema predavanja: Antioksidansi iz ljekovitih mediteranskih biljaka - njihov značaj u njezi kože i prevenciji zdravlja.

Sudjelovanje za sve prijavljene je besplatno, a na kraju Kongresa polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju i poklon paket iznenađenja za sve.
Zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera te zbog ograničenog broja polaznika molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na br. 0923453292 – Shapeit, Zagreb ili se obratite Vlatki Kovač na broj 015520522 – grad Velika Gorica Upravni odio za poduzetništvo, investicije i EU fondove do 20. svibnja 2022. godine.


Terenska nastava geografije i povijesti