Prijava

Vaša prijava

ESIF Mikro zajmovi za obrtna sredstva


Poduzetnicima su ponovo na raspolaganju ESIF Mikro zajmovi za obrtna sredstva.

Ovim Programom kreditirat će se mikro, mali i srednji poduzetnici uz povoljnije uvjete financiranja. Namjena ESIF Mikro zajma za obrtna sredstva je financiranje troškova poput: sirovina i materijala, pripreme proizvodnje, režijskih troškova, troškova zaposlenih i zakupa poslovnog prostora. Maksimalni iznos zajma je 25.000,00 eura, uz kamatnu stopu od 0,5% do 1% s rokom otplate od jedne do tri godine, uključujući poček.

Cilj ovog financijskog instrumenta je povećati dostupnost zajmova mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja. Do sada je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) isplatila 114.119.737,90 kuna za ESIF mikro zajmove za obrtna sredstva osiguravajući na taj način poduzetnicima financijska sredstva za troškove poslovanja.

Inicijalna alokacija namijenjena ovom Programu iskorištena je u svibnju 2020. godine te je zaprimanje novih zahtjeva bilo privremeno obustavljeno. Novi plasmani odobravat će se iz sredstava osiguranih povratom prethodno odobrenih i otplaćenih zajmova. Sukladno navedenom ovaj financijski instrument važit će do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. 12. 2023.

Izvor: HAMAG-BICRO