Prijava

Vaša prijava

Nove dobre vijesti o mjerama HZZ-a za obrtnike


Hrvatski zavod za zapošljavanje pozitivno je odgovorio na upit Hrvatske obrtničke komore da se potpora korisnicima mjera nastavi isplaćivati svim poslodavcima koji započnu s radom u svibnju.

 

Dakle, ukoliko poslodavci koji Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite nisu obavljali djelatnost krenu s radom u svibnju, potpora se nastavlja isplaćivati za travanj i svibanj.

 

Također, ukoliko poslodavci koji imaju pad poslovnih aktivnosti i druge opravdane razloge za korištenje potpore, odnosno poslodavci koji su za ožujak dokazali da su prihvatljivi korisnici potpore, počnu obavljati svoju gospodarsku djelatnost 04. svibnja ili 11. svibnja, potpora se nastavlja isplaćivati za travanj i svibanj.

 

Naglašavamo još jednom - poslodavcima kojima je dodijeljena potpora za ožujak ista se nastavlja za travanj i svibanj, odnosno poslodavci ne podnose novi zahtjev za travanj i svibanj.

 

Uvjet za isplatu potpore u travnju je dostava dokaza o isplaćenoj plaći za prethodni mjesec, rok za dostavu dokaza za mjesec ožujak je 05. svibanj 2020.

 

Zavod će nakon roka dostave dokumentacije o isplati plaća od strane poslodavca, ukoliko utvrdi nepravilnosti, postupiti sukladno ugovornim obvezama.