Prijava

Vaša prijava

Održan sastanak knjigovođa u Udruženju


28.5.2020. u Udruženju obrtnika Velika Gorica održao se prvi sastanak knjigovođa nakon krize uzrokovane pandemijom corona virusa. Velikogorički vlasnici knjigovodstvenih servisa već dvije godine održavaju redovite sastanke jednom mjesečno, na kojima razmjenjuju iskustva, razgovaraju i komentiraju novosti vezane uz struku, te probleme na koje nailaze i načine njihova rješavanja.

Održavanje sastanaka inicirali su gđa. Marina Kršek, vlasnica obrta 'NEXT GRUPA knjigovodstvo i trgovina', te tajnica Ceha za pružanje intelektualnih usluga i ostalih uslužnih djelatnosti i g. Dražen Šimičić, vlasnik obrta 'Knjigovodstvene usluge ŠIMIČIĆ', te predsjednik Ceha za pružanje intelektualnih usluga i ostalih uslužnih djelatnosti i dopredsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica.

Tijekom pandemije vlasnici knjigovodstvenih servisa ponijeli su veliki teret odrađujući za svoje klijente svu dodatnu dokumentaciju koju je bilo potrebno odraditi, istovremeno se stalno informirajući o svakoj promjeni vezanoj uz propise koje su obrtnici morali primijeniti. Povećani opseg posla zahtijevao je da knjigovođe radno vrijeme produžuju, a određen broj vlasnika knjigovodstva je zbog istog razloga morao zaposliti dodatne djelatnike, unatoč padu prihoda uzrokovanog pandemijom. Na održanom sastanku knjigovođe su se osvrnuli na rad u vrijeme krize, te razmijenili iskustva i probleme na koje su naišli u protekla dva mjeseca.