Prijava

Vaša prijava

Poslovni adresari - ponuda, a ne obveza


Nastavno na već poznatu praksu dostave ponuda za upis podataka obrta u komercijalne poslovne adresare, primijetili smo novu praksu dostave ponuda privatnim iznajmljivačima. Ponude najčešće pristižu poštom u obliku dopisa uz priloženu uplatnicu za plaćanje cijene u visini oko 300,00 kn.  Molimo obratite pažnju da se ne radi o obvezi nego o ponudi. Nemate obvezu prihvatiti ponuđeno niti objavljivati svoje podatke. Sve obvezne pristojbe kod otvaranja obrta plaćaju se prije upisa u Obrtni registar.  Skrećemo pažnju da potpisom i ovjerom ponude dajete izjavu volje o prihvaćanju ponude i narudžbi za uvrštavanje u adresar po ponuđenoj cijeni i uvjetima. Stoga ne potpisujte i ne šaljite dobiveni obrazac natrag pošiljatelju ako niste sigurni da želite naručiti objavu vaših podataka u ponuđenom adresaru i za to platiti traženu cijenu.

 U slučaju nepotpunog razumijevanja ponude i onoga što Vam se nudi, osobito na nekom stranom jeziku, budite dodatno oprezni. Obratite se
 stručnoj osobi za pomoć, a na raspolaganju Vam je i Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore koju možete kontaktirati pozivom na broj telefona 072 000 026 ili elektroničkom poštom putem portala http://infos.hok.hr/postavite_pitanje, http://infos.hok.hr/postavite_pitanje.