Prijava

Vaša prijava

Planiranje uspješnog poslovanja

[]

Uspješno poslovanje od svakog poduzetnika traži fleksibilnost, dobro planiranje i dobre organizacijske vještine. Moguće da nismo svi toga svjesni prilikom planiranja otvaranja vlastitog biznisa, ali iz prakse sigurno ubrzo zaključimo da drukčije ne ide.

Kako bismo si što prije osvijestili ili ponovili izazove svakog poslovanja, donosimo kraću listu za samoprovjeru:

1. Organizacija vremena – organizirajte svoje poslovanje. Napravite listu stvari. Procijenite prioritete. Na ovaj način minimiziramo mogućnost da nešto zaboravljamo. Posla je puno ili će ga biti puno i nije nemoguće nešto zaboraviti.

2. Praćenje financija – računovodstvo nije samo obveza spram države. Računovodstvo daje alate za financijsku analizu, praćenje i planiranje poslovanja, kako kratkoročno, tako i dugoročno.

3. Procjena konkurencije – osim znati s kim se natječemo na tržištu, zašto nešto i ne naučiti od konkurencije?

4. Biti svjestan rizika – i kad imamo najveću vjeru u uspjeh, nema opravdanja za izbjegavanje procjene rizika. Osvijestimo si potencijalne pozitivne i negativne ishode pojedine odluke ili niza odluka. Jesmo li spremni prihvatiti i najcrnji scenarij?

5. Kreativnost – uvijek, uvijek razmišljajmo o načinima kako unaprijediti trenutno poslovanje. Status quo daje kratkoročne rezultate. Unapređenje poslovanja odgovor je za kompetitivnost na tržištu i preživljavanje. To ne trebaju biti uvijek revolucionarne ideje. Ponekad je i samo promjena pristupa prema nekom segmentu poslovanja dovoljna promjena.

6. Fokus. Ostati fokusiran. Poslovanje se ne izgrađuje u jedan dan. Ima boljih i lošijih dana. Zato je bitno ostati pribran i fokusiran na cilj.

7. Budimo spremni na žrtve – najčešće vlastitog vremena.

8. Pružite najbolju uslugu – možemo raditi dovoljno dobro, a možemo i najbolje što znamo. Nešto između je isto opcija. Kako odlučimo, tako ćemo i poslovati.

9. Konzistentnost. Pojam govori sam za sebe.

Kako koristiti financijske podatke svog obrta ili firme za praćenje i planiranje poslovanja, ponovite ili naučite na VE-GO-RA radionici “Tehnički pregled poduzetnika”, u četvrtak 14. listopada 2021., u 10 sati, on-line.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje.

Obzirom da radionicu organiziramo i financiramo u sklopu projekta “Poduzetnički info”, radionicu ne naplaćujemo.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Velike Gorice –VE-GO-RA-e.

The post Planiranje uspješnog poslovanja appeared first on Vegora.