Prijava

Vaša prijava

Otvorene prijave za 2. strojarski HUB Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec

[]

www.ticm.hr

Strojarski hubovi Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec središnje su mjesto okupljanja dionika obrazovnog i poslovnog sektora, koji timski, pod mentorstvom poslovnih i tehničkih stručnjaka, rade na razradi poduzetničkih ideja iz područja strojarstva i mehatronike.

Ideje koje se razrađuju u okviru hubova moraju se odnositi na inovativni proizvod ili tehnologiju iz područja strojarstva i mehatronike, imati visoku vjerojatnost izvedbe uz minimalni tehnološki rizik te imati komercijalni/tržišni potencijal.

Tko može sudjelovati u hubovima?

  1. Predstavnici mikro, malih i srednjih poduzeća kao nositelji poduzetničkih ideja
  2. pojedincikao nositelji poduzetničkih ideja i
  3. pojedinci bez poduzetničke ideje, s poslovnim i tehničkim znanjem koje može doprinijeti razradi poduzetničke ideje.

Potencijalni sudionici mogu se prijaviti individualno ili kao tim.

U okviru hubova, sudionici će dobiti sljedeće:

  1. Strukturiran program mentorstva od strane poslovnih i tehničkih stručnjaka iz područja strojarstva, mehatronike, elektrotehnike i drugih srodnih područja, ovisno o iskazanoj potrebi timova koji će raditi na razradi poslovnih ideja. Mentoriranje se održava koristeći kolaboracijske i komunikacije alate (online sastanci) i sastanke na licu mjesta, ovisno o mogućnostima i potrebama sudionika.
  2. Edukacije iz područja poduzetničkih znanja i vještina – design thinking, inovacija poslovnog modela, pokretanje poduzetničkog pothvata i izvori financiranja, digitalni marketing za poduzetnike, upravljanje karijerom, timovima i poslovanjem poduzeća u cjelini. Program edukacije je dostupan na POVEZNICI
  3. Individualno savjetovanje izgore navedenih edukacijskih područja.
  4. Kvalitetan poslovni plan kao temelj za traženje daljnjeg financiranja njihovih projektnih ideja. Poslovni plan izrađuju timovi pod mentorstvom poslovnih i tehničkim stručnjaka.
  5. Mogućnost razmjene znanja i iskustva s drugim sudionicima hubova te vanjskim/gostujućim predavačima i mentorima.
  6. Povezivanje s drugim organizacijama i poduzetnicima ključnima za daljnju razradu ili komercijalizaciju njihovih inovativnih proizvoda/tehnologija.

Ukoliko stručna komisija organizatora strojarskog huba utvrdi da inovativni proizvod ima novu tehnološku vrijednost i potencijal za komercijalizaciju, najbolji tim će dobiti plaćenu stručnu pomoć za realizaciju pretkomercijalnih aktivnosti i/ili aktivnosti zaštite intelektualnog vlasništva, kao i plaćeni najam uredskog prostora u razdoblju od 6 mjeseci.

Drugi strojarski hub će se odvijati u vremenu od 19. rujna 2022.g. do 31. listopada 2022. godine.

Prijave za 2. hub zaprimaju se od 2. do 15. rujna 2022. godine, a sudionici se prijavljuju ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Više o javnom pozivu možete pročitati ovdje.

The post Otvorene prijave za 2. strojarski HUB Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Čakovec appeared first on Vegora.