Prijava

Vaša prijava

HAMAG – Mali zajmovi za ruralni razvoj

[]

Od ponedjeljka 25.03. HAMAG ponovo počinje zaprimanje zahtjeva za Male zajmove za ruralni razvoj. Zajmovi se odobravaju za:

Mjeru 4 – Ulaganja u fizičku imovinu podmjera 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i podmjera 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda;

Mjeru 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja – podmjera 6.4. Ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima;

Mjeru 8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma.

Zajmovi se odobravaju u iznosu od 25.000 Eura do 50.000 Eura, s rokom otplate od 1 do 10 godina uključujući poček (do 12 mjeseci), odnosno do 12 godina za ulaganja u nove višegodišnje nasade (uz poček do 60 mjeseci) i turizam u ruralnim područjima, naselja s indeksom razvijenosti I do IV.

Kamata na zajmove iznosi 0,1 % za JLS s indeksom razvijenosti I do IV, odnosno 0,25% za JLS s indeksom razvijenosti V – VIII.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro i mali poduzetnici, te poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika i fizičke osobe u svojstvu nositelja OPG-a.

Više o Malim zajmovima za ruralni razvoj OVDJE.

The post HAMAG – Mali zajmovi za ruralni razvoj appeared first on Vegora.