Prijava

Vaša prijava

Zašto su intrapoduzetnici toliko dragocjeni poduzeću?


Intrapoduzetnika u poduzeću možete prepoznati vrlo brzo, razlog tome je što tretiraju posao kao da je to njihovo poduzeće. Isto tako možete prepoznati njihovu genijalnost jer su ujedno i zvijezda u poduzeću. Uvijek dolaze s idejama kako na efikasan način riješiti tekuću poteškoću ili jednostavno ponuditi inovaciju trenutnog stanja.

 

Neke karakteristike koje ih čine posebnima

Autentični su

Jedna od najbitnijih karakteristika intrapoduzetnika je da su skrušeni i iskreni. Bez obzira da li se radi o mailu, sastanku ili brzinskom razgovoru. Ovo je karakteristika kojom su vjerodostojni i imaju poštovanje ostatka poduzeća.

Pametni su suradnici

Da li znate nekoga tko može dići slušalicu, pitati za uslugu  i dobiti automatski odgovor? To je klasični intrapoduzetnik. Građenje odnosa i ljudska interakcija im je urođena tako da nikad nemaju pomanjkanje ljudi koje mogu pitati za savjet i koji im mogu pomoći, a isto bi napravili i za druge.

Imaju visoko samopouzdanje

Treba imati dovoljno hrabrosti da se izraze kreativne ideje i da se proaktivno započnu projekt. Intrapoduzetnici preuzimaju rizike, vjeruju svojim radnjama i nije ih strah da probaju nešto drugačije i uspiju ili da nauče iz grešaka.

Super otporni su na izazove

Bez obzira da li se traži odgovor za postojeći problem ili se poliraju detalji novog plana, intrapoduzetnik ne odustaje. Oni ne odustaju lako i ne sreću često izazov koji nisu spremni, ili željni riješiti.

Imaju snažne osobne karakteristike

Vrlo su svjesni kako komuniciraju svoje snage i vrlo puno rade na tome da održavaju svoju pozitivnu reputaciju  kako bi promovirali svoju stručnost. Profesionalna reputacija im je izrazito važna, online i osobno.

 

Neki se pitaju, da li su ovakve osobe prijetnja uspjehu poduzeća? Zašto ne bi samo otišli iste sekunde kad nešto bolje naiđe? 

Ono što se treba znati je kako te zaposlenike cijeniti i dati im pravo na ostvarene rezultate. Zaposlenici koji vide da se njihov talent i doprinos cijene, radit će bolje, bit će zadovoljni učinjenim i donositi svoje ideje za stol, a zauzvrat će to donijeti poduzeću da te ideje i rad unaprijede poslovanje i postati će dio poslovanja.

Neki smatraju prijetnjom dopuštanje zaposlenicima da budu inovativni jer smatraju da će zaposlenici to iskoristiti za svoje osobno poslovanje sa strane. Iako je to mogućnost, nema ništa loše u tome, dok god nema konflikta interesa.

Ako poduzeće ima takve zaposlenike svakako se treba potruditi iste zadržati, a ukoliko ih nema, dobre edukacije zaposlenika su prvi korak prema dobrim rezultatima poslovanja.

 

Erasmus+ projekt  u kojem je VE-GO-RA partner, upravo potiče razvoj takvih vještina mladih, pratite nas dalje i saznajte više kako i vi možete promijeniti svoj način rada i razmišljanja u poslovnom okruženju.

Saznajte više o projektu FEENICS za jačanje Intrapoduzetničkih vještina.


Obavijest - obrazovanje odraslih šk. god. 2019./20.