Prijava

Vaša prijava

Predstavnici Grada, poduzetnici i goričke obrazovne institucije okupljeni u Ve-Go-Ra-i


VEGORA je održala završnu konferenciju vezanu uz Erasmus+ projekt FEENICS za jačanje intrapoduzetničkih vještina mladih ili jednostavnije, razvoj poduzetničkog duha unutar organizacije ili firme. U sklopu projekta VE-GO-RA je organizirala radionice na kojima je mladima kroz interaktivna predavanja približila temu intrapoduzetništva.

Sudjelovanjem u projektu velikogoričkim  učenicima je, uz priliku za dodatno obrazovanje, omogućeno sudjelovanje u izgradnji europske e-learning intrapoduzetničke platforme i povezivanje sa sudionicima na projektu iz ostalih europskih zemalja.

U VE-GO-RI, kao razvojnoj agenciji Grada Velika Gorica, cilj je bazirati potporu poduzetništvu na međusobnoj suradnji – poduzetnika, Grada i obrazovnih institucija. Upravo taj pristup rezultirao je današnjim okupljanjem predstavnika Grada, poduzetnika Velikogoričke gimnazije, Ekonomske škole, Veleučilišta Velika Gorica i poduzetnika.

Projekt u vrijednosti 219.232,00 eura, u trajanju od dvije godine, je  poveznica 6 zemalja (Island, Bugarska, Grčka, Portugal, Estonija i Hrvatska) koje su zajedničkim istraživanjem i kreiranjem materijala uz pomoć lokalnih dionika ponudile e-learning platformu putem koje mladi mogu pospješiti vještine kao što su inovacija, motivacija, hrabrost i kreativnost.

Obrazovanje mladih i njihovo poticanje na odgovorno, poduzetničko razmišljanje kvalitetna je podloga i priprema za izlazak na tržište rada.