Prijava

Vaša prijava

Poduzetnici, bez dokaza isplate plaća za ožujak nema potpora HZZ-a za travanj!


Poduzetnici, bez dokaza isplate plaća za ožujak nema potpora HZZ-a za travanj! Za dokazivanje je potrebno pet minuta. Donosimo redoslijed potrebnih koraka.

 

Zašto je potrebno dokazati isplatu plaća za ožujak?

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje omogućio je potpore za očuvanje radnih mjesta, za poduzetnike u djelatnostima pogođenima koronavirusom.

 

Za mjere su se već mnogi poduzetnici prijavili još u ožujku i početkom travnja i već su dobili potpore za isplatu plaća za ožujak. Ta prijava vrijedi i za travanj i svibanj.

 

Dakle, podsjećamo, nije se potrebno ponovno prijavljivati za potpore za travanj i svibanj. Ali, potrebno je dokazati da su plaće za ožujak isplaćene. To je preduvjet za dobivanje potpora za travanj.

 

Kako se dokazuje isplata plaća?

 

Na web stranicama HZZ-a od ovog tjedna je omogućen alat pomoću kojeg se dostavlja dokaz o isplati plaća za ožujak. Procedura je jednostavna, zahtijeva svega nekoliko minuta. Za predaju dokaza morate otići na web stranicu HZZ-a. Imajte pripremljen popis radnika, njihove OIB-e i oznaku predanog JOPPD obrasca, ukoliko ste obveznik predaje JOPPD obrasca. Dodatno, obrtnici trebaju priložiti Izjavu o utrošenim sredstvima. To je sva potrebna priprema.

Primjer Izjave je moguće preuzeti ovdje.

 

Ovim putem potičemo naše poduzetnike da na vrijeme odrade dokazivanje plaća za ožujak kako ne bi ostali bez potpora za travanj.

 

Što je s poduzetnicima koji se  nisu prijavili za potpore HZZa za ožujak ili su im zahtjevi odbijeni – mogu li se i dalje prijaviti?

 

Skrećemo pozornost poduzetnicima koji nisu realizirali HZZ potporu za isplatu plaća za ožujak, a zadovoljavaju tražene uvjete, da se do 7. svibnja mogu prijaviti za potpore za travanj i svibanj.

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi mjera HZZ-a ili ostalih dostupnih mjera pomoći poduzetnicima u COVID-19 krizi, potražite odgovore na webu razvojne agencije Grada vegora.hr, na telefonima 5542 667 i 5542668 ili se obratite mejlom na mjere@vegora.hr