Prijava

Vaša prijava

Mjera 16.4.1. Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta


Koja je namjena mjere?

Potpore se dodjeljuju za uspostavu, rad i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta. Potiče se uspostava partnerstava u vidu horizontalne i/ili vertikalne suradnju među subjektima u lancu opskrbe radi uspostave i razvoja novih/inovativnih kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta.

 

Tko je prihvatljiv prijavitelj i tko može biti partner u projektu?

Prihvatljivi korisnici su operativne skupine.

Partneri u projektu mogu biti operativne skupine:

  1. a) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 100.000 EUR
  2. b) proizvođačke organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru
  3. c) fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima povezanim s uspostavom, radom i razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta, a koje nisu veletrgovci ili trgovački lanci

 

Što je moguće financirati iz dostupne mjere?

  1. a) Tekuće troškove (troškove plaća) djelatnika koje zapošljava prijavitelj i partneri na projektu (za vrijeme trajanja projekta u svrhu provedbe projekta)
  2. b) Izravne troškove provedbe projekta (primjerice kupnja/zakup kioska, drvenih kućica, štandova ili drugih objekata za prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda, oprema za prostor za maloprodaju, nova gospodarska vozila za prijevoz tereta, izrada web stranice za internetsku prodaju i sl.
  3. c) Neizravni troškovi (troškovi koji nisu izravno prikazane aktivnosti, ali se stvaraju kao trošak tijekom provedbe projekta. Primjerice troškovi poput uredskog potrošnog materijala, režijski izdaci prostora za prodaju i sl.
  4. d) Troškovi sudjelovanja na lokalnim sajmovima/manifestacijama
  5. e) Promotivne aktivnosti

 

Koji se iznosi mogu ostvariti putem ove mjere?

Od 10.000 EUR do 100.000 EUR uz intenzitet potpore od 100% (nije potrebno osigurati vlastita sredstva za prihvatljive troškove).

 

Koji je rok prijave za dobivanje mjere?

Od 27. srpnja 2020. do 30. rujna 2020. godine.

 

Koja su prva dva sljedeća koraka?

  1. Provjeriti da li ste prihvatljivi prijavitelj i da li su vaši partneri prihvatljivi partneri za mjeru
  2. Popunite poslovni plan i ostalu obaveznu natječajnu dokumentaciju

 

Više o natječaju pogledajte OVDJE.

 

Ukoliko trebate dodatne informacije ili pomoć u prijavi na mjeru 16.4.1., slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na mjere@vegora.hr.