Prijava

Vaša prijava

[RADIONICA] “Online komunikacija s klijentima” – kako komunicirati u post COVID-19 doba


Svaka situacija u kojoj se kao pružatelj usluge ili prodavač proizvoda moramo sjetiti da je kupac uvijek u pravu, ujedno je i prilika za dobru poslovnu komunikaciju. Koji put nam to neće biti lako, ali znamo da je kvalitetna komunikacija dugoročno dobra za naše poslovanje.

“Kupac je uvijek u pravu”, verbalizirao je i učinio postulatom vlasnik svjetski poznate londonske robne kuće Selfridge, još prije više od stotinu godina.

U online doba, uz lokalnu, dobili smo i globalnu konkurenciju. Puno je usluga koje će klijent i dalje tražiti lokalno, ali će imati proširenu perspektivu – bez da se igdje otputi iz svog doma. Čak i u COVID-19 lockdown-u, klijenti, kupci, mušterije, kako ih god nazivamo, imaju pregled različitih rješenja za ono što traže.

S rastom svijesti o mogućnostima, rastu i očekivanja. Veća očekivanja nisu isključivo vezana uz sam proizvod ili uslugu. Porast očekivanja je i u poslovnoj komunikaciji, na temu proizvoda ili usluge.

Već smo u prethodnom članku dotaknuli temu o strpljivosti modernog kupca. Nebitno je kupuje li kupac online, u e-trgovinama ili koristi internet samo za raspitivanje o proizvodu.  U oba slučaja očekuje zadovoljavajući odgovor u što kraće vrijeme.

Imamo li u ponudi najbolju uslugu/proizvod, a ne odgovoriti kupcu uopće, ili ne odgovoriti na vrijeme, nepovratno je loše  za naše poslovanje.

Što bi značilo odgovoriti na vrijeme u online doba, kakav odgovor kupac očekuje od nas i je li uistinu kupac uvijek u pravu, saznajte u našoj online radionici “Online komunikacija s klijentima”, u ponedjeljak, 25. siječnja 2021., u 16: 30 sati.

Mjesto održavanja: online 🙂