Prijava

Vaša prijava

Potpore za energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije u našem gradu

[]

1. Potpora za energetsku obnovu obiteljskih kuća

– Pravo na ovu potporu imaju fizičke osobe, vlasnici obiteljskih kuća s područja Velike gorice koji su sklopili ugovor za sufinanciranje projekta energetske obnove s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a projekt se odnosi na toplinsku izolaciju vanjske ovojnice ili zamjenu vanjske stolarije (projekt je u potpunosti proveden i svi radovi završeni, i za provedeni projekt su isplaćena sredstva subvencije Fonda).

– Grad sufinancira vlastito učešće korisnika za energetsku obnovu obiteljske kuće sa maksimalno 20% opravdanih troškova, odnosno do maksimalnog iznosa od 8.000,00.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

2. Potpora za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju

Pravo na subvenciju imaju vlasnici obiteljskih kuća s velikogoričkog područja koji imaju sklopljen ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje fotonaponske elektrane sa Fondom ili Županijom (projekt je u potpunosti proveden i svi radovi završeni, i za provedeni projekt su isplaćena sredstva subvencije Fonda ili Županije).

Grad sufinancira vlastito učešće korisnika za ugradnju nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju sa maksimalno 20% opravdanih troškova, do maksimalnog iznosa od 7.000,00 kn.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

3. Potpora za zamjenu neučinkovitih ložišta za obiteljske kuće sa dizalicama topline

Pravo na korištenje ove potpore imaju vlasnici obiteljskih kuća s područja Velike Gorice koji imaju neučinkovito ložište, odnosno koji za energente koriste ukapljeni zemni plin, drva ili lož ulje, a odlučili su ga zamijeniti ugradnjom dizalice topline

Intenzitet potpore je do 40%, odnosno maksimalno do 25.000,00 kn.

U slučaju da su se vlasnici već prijavili i na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2020. ili 2021. godine potporu Grada Velike Gorice je moguće ostvariti za vlastito učešće sa maksimalno 10% opravdanih troškova, odnosno maksimalno 10.000,00 kn.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

Rok za podnošenje prijava traje do utroška sredstava, ili do isteka 2021. godine.

The post Potpore za energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije u našem gradu appeared first on Vegora.