Prijava

Vaša prijava

Obnovljena Zagrebačka ulica i nekoliko novih prometnica u naseljima


Radovi na obnovi Zagrebačke ulice u potpunosti su završeni te je ista otvorena za promet. Glavna Velikogorička prometnica obnovljenja je u dužini od 560 m te 9 m širine. Ugrađeno je 5.400 m2 asfalta, a radovi su obuhvaćali  presvlačenje Zagrebačke ulice (od početka križanja sa  Ulicom HBZ do križanja sa Ulicom dr. Jurja Dobrile) u punom profilu tj. dvije prometne trake (širina 7 m) i biciklistička staza širine 2 m. Presvlačenje je obuhvaćalo i autobusne stanice.

“Završili smo obnovu Zagrebačke ulice, kao što smo planirali, u ljetnom periodu kada je najmanja koncentracija prometa u našem gradu. Radovi su tekli po planu i uredno te smo zadovoljni sa završnim rezultatom”. – govori Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Također, u našim naseljima, završena je Duga ulica u Donjoj Lomnici u dužini od 300 metara i širini 4.5 metra. Završena je i Velikogorička ulica u Leknenom, gotovo kilometar dugačka, a gotova je i ulica Havidići u Bukovčaku u dužini od 300-tinjak metara.

Isto tako, radovi počinju i na asfaltiranju ulice Čelaki u Jagodnom gdje će se također obnoviti prometnica u dužini od 300 metara, širini 3,00 metra.

Radit će se, između ostalog, na ugradnji kamenog materijala, finom profiliranju istoga, strojnom krpanju, izradi bankina, pripremi i samom asflatiranju.