Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda ponovno najviše kazni zbog brze vožnje, a vikend rekorder vozio s 2,62 promila u krvi

['nadzor prometa', 'policija', 'vikend akcija']

Tijekom vikend akcije u vremenu od 30. srpnja do 02. kolovoza u periodu od 22 do 6 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, prilikom koje je uvtrđeno 38 ciljanih prekršaja:

  • 2 prekršaja vožnje pod utjecajem ALKOHOLA
  • 35 prekršaja nepropisne BRZINE kretanja vozilom
  • 1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno 4 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 42 prometna prekršaja.

 

Vikend rekorder vozio s 2,62 promila u krvi

U petak, 30. srpnja, u 22.05 sati, muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Zvonimirove ulice u Velikoj Gorici u smjeru juga. Dolaskom kod kbr.1A navedene ulice sudjelovao je u prometnoj nesreći sa ozlijeđenom osobom u kojoj je vozač zadobio lake ozljede.

Potom je alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.62 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na 12 sati i isiti nije recidivist, naredbom je smješten u prostorije za zadržavanje ove PP na rok od 12 sati do otriježnjenja i protiv istog je podnešen Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Dvije osobe su zadržane do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

Tijekom cijelog vikenda se dogodila i jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom u kojem je vozač zadobio lake tjelesne ozljede dok su u ostale vrijeme vikenda nije dogodila ni jedna još tri prometna nesreća.

Objava Tijekom vikenda ponovno najviše kazni zbog brze vožnje, a vikend rekorder vozio s 2,62 promila u krvi pojavila se prvi puta na V'Gradu.


MARATONCI NA RASTOKAMA Brončana Jasna Mikulić