Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija sufinancira nabavu medicinske i laboratorijske opreme

['bolnice', 'medicinska oprema', 'sufinanciranje', 'zagrebačka županija', 'zgž']

Još uvijek je otvoren Javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme temeljem kojeg bolničke ustanove i poliklinike sa sjedištem na području grada Zagreba mogu zatražiti sredstva za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme, navodi se na stranicama Zagrebačke županije.

Na raspolaganju je još 200.375,00 kuna, a javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada 2021. godine.

Budući da Zagrebačka županija nema opće bolnice na svom području, njeni stanovnici najčešće se liječe u bolnicama na području Zagreba. Stoga Županija svake godine neposredno sudjeluje u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području grada Zagreba. Tako je, primjerice, sredstvima ovogodišnjeg javnog poziva već sufinancirana nabava hematološkog 5diff analizatora Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, a u tijeku je i realizacija nabave kompleta za biomikroskopiju sa aplanacijskom tonometrijom koji će koristiti Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“.

Pravo na podnošenje prijave imaju bolničke ustanove sa sjedištem na području Grada Zagreba, a koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike s područja Zagrebačke županije. Također, moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Ukupne troškove nabave Zagrebačka županija će sufinancirati nepovratnim novčanim sredstvima u visini 50% investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 50.000 kuna (s uključenim PDV-om) po prijavi. Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike. Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i potrebni obrasci nalaze se ovdje. Sve dodatne informacije mogu se dobiti osobno u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije ili putem telefona: 01/6009-477 i 01/6009-405.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u pisanom obliku, jednom primjerku te zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, uz naznaku „Prijava za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme – NE OTVARAJ“ ili u Pisarnici na istoj adresi u prizemlju zgrade.

Objava Zagrebačka županija sufinancira nabavu medicinske i laboratorijske opreme pojavila se prvi puta na V'Gradu.