Prijava

Vaša prijava

Osvrt na rezultate turopoljskih nogometnih klubova u 1. kolu amaterskih liga

['amateri', 'nogomet', 'osvrt']

Nogometna prvenstva amaterskih liga za turopoljske klubove počela su u subotu, 28. kolovoza 2021. godine. Nakon više-manje uspješnih priprema, klubovi su sa različitim željama i nadama krenuli u prvenstva. Evo kako je to na kraju vikenda završilo:

U 3. HNL Središte imamo dva predstavnika, NK Kurilovec i NK Lukavec. Voljom ždrijeba, oba kluba igrala su protiv zagorskih klubova, NK Kurilovec kod kuće protiv NK Gaja iz Mača, dok je NK Lukavec gostovao u Krapini kod Zagorca. Konačni je skor otišao na zagorsku stranu – Kurilovec je izgubio 0:1, golom iz kaznenog udarca, dok je Lukavec izgubio 0:2.

Kurilovec, 3. HNL Središte, 1. kolo, Kurilovec – Gaj Mače 0:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U 4. HNL Središte Zagreb B, naša dva predstavnika bili su domaćini. NK Gradići su ugostili NK Topusko i pobijedili 2:0, dok je Mraclin u debiju u ovoj ligi, pobijedio neugodnu Rugvica Savu sa 1:0. Dovoljno za tri boda i miran ulazak u prvenstvo.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi turopoljski nogomet ima 7 predstavnika, a rezultati su bili šaroliki. Ban Jelačić je u Vukovini imao čast odigrati prvu utakmicu nove sezone protiv Dinama iz Jakovlja, ali na žalost nije uspio doći do bod(ova). Gosti su dva puta vodili, a drugi gol su postigli upravo na “vukovinski način”, u sudačkoj nadoknadi vremena. Ostali klubovi igrali su u nedjelju. NK Turopoljac je u Kučama sa 4:1 vrlo lako pregazio Rakov Potok, u kojem kao da nije bilo vode. NK Polet je na Zvrniku u Buševcu ugostio Slogu iz Križa, poveo 2:0, pa se malo opustio i dao gostima neku nadu i izjednačenje na 2:2, ali onda u sam smiraj utakmice trećim golom u mreži Sloge donio veselje Mariju Paviši i domaćim igračima i navijačima. NK Lomnica je pomalo iznenađujuće izgubila na svojoj Makuni od novaka u ligi, NK Zrinskog iz Farkaševca. Gosti su vodili 3:0, da bi pred kraj Štefove “trupe” smanjile na 3:2, ali ništa više od toga nisu uspjeli. U susretu klubova koji su zajedno ušli u JŽNL, NK Mladost je u Obrezini dočekala NK Kupu. Ni vodostaj Kupe ovaj puta nije bio visok, jer je Mladost pobijedila sa 2:0. Kupi je nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca. NK Klas iz Mičevca sa Josipom Tadićem na klupi gostovao je u Bedenici kod Strmca, poveo u ranoj fazi utakmice i – stao. Na kraju je bilo 4:1 za domaćina.

1. kolo JŽNL, Turopoljac – Rakov Potok 4:1, gužva pred golom gostiju. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

U 1. županijskoj nogometnoj ligi šest klubova predstavlja turopoljski nogomet, a rezultati su bili sljedeći:

NK Vatrogasac iz Kobilića gostovao je kod NK Rakovca, kluba koji je prošle sezone igrao JŽNL. Na veselje svih navijača Vatrogasca, donijeli su tri boda nakon pobjede 1:0. NK Dinamo Hidrel odigrao je u Gaju najefikasniju utakmicu kola, bilo je 4:4. NK Turopolje još u subotu je ispratilo Bana Jelačića iz Banova sa pet golova u njihovoj mreži, bilo je 5:2. NK Meštrica je “samo” remizirala sa Kloštrom, bilo je 1:1, dok je NK Posavec poražen u Lonji sa 1:2. Milka Trnina je NK Buni “utrpala” 5 komada, a da gosti iz Male bune nisu uspjeli dati niti jedan.

Eto, tako je bilo ovog vikenda u utakmicama amaterskih klubova Nogometnog saveza Velike Gorice. Prvenstvo JŽNL nastavlja se već ove srijede, 01. rujna, a sastaju se: Klas i Polet u Mičevcu, turopoljski derbi, Turopoljac putuje u Ivanić na noge Naftašu, Mladost putuje u Križ, kod “goropadne” Sloge, Lomnica gostuje kod “ranjenog” Rakovog Potoka, Ban Jelačić u drugom domaćinstvu za redom dočekuje Strmec, a Kupa u Meštrici dočekuje Breganu. Bit će zanimljivo. Prvenstva ostalih liga nastavljaju se sljedećeg vikenda.

REZULTATI UTAKMICA KLUBOVA NS VELIKA GORICA:

3. HNL Središte, 1. kolo:

Kurilovec – Gaj 0:1

Zagorec – Lukavec 2:0

4. HNL središte, 1. kolo:

Gradići – Topusko 2:0

Mraclin – Rugvica Sava 1976 1:0

JŽNL, 1. kolo:

Ban Jelačić – Dinamo (Jakovlje) 1:2

Strmec – Klas 4:1

Polet – Sloga (Križ) 3:2

Mladost – Kupa 2:0

Turopoljac – Rakov Potok 4:1

Lomnica – Zrinski 2:3

1. ŽNL istok, 1. kolo:

Turopolje – Ban Jelačić (Banovo) 5:2

Meštrica – Kloštar 1:1

Milka Trnina – Buna 5:0

Lonja – Posavec 2:1

Gaj – Dinamo Hidrel 4:4

Rakovec – Vatrogasac Kobilić 0:1

Objava Osvrt na rezultate turopoljskih nogometnih klubova u 1. kolu amaterskih liga pojavila se prvi puta na V'Gradu.