Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik Ačkar ugostio srebrnog Velimira Šandora i srdačno mu uručio nagradu

['paraolimpijac', 'velimir šandor']

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je u Gradskoj upravi ugostio i održao svečani prijem za bacača diska, našeg Velimira Šandora, osvajača srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Čestitke na velikom uspjehu, uz gradonačelnik uputio mu je i zamjenik Neven Karas.

Gradonačelnik se prisjetio prijašnjeg susreta kada je s Velimirom pričao o mnogim inicijativama koje su ove godine i realizirane. Među inicijativama je bila i trening staza, a bilo je i govora upravo o Tokiju u kojeg se Velimir, s velikim uspjehom, nedavno uputio i vratio sa srebrnom medaljom!

-Osvojiti olimpijsku medalju je nešto što svaki sportaš sanja, svaki sportaš želi i ono što je posebno je to da rijetko tko uspije u tome, kazao je Ačkar dodajući kako je Velimir uz dovoljno truda i rješavanjem svih prepreka na koje je nailazio uspio dati nadu mnogima da se puno toga može postići ako ostajemo ustrajni.

-Probudio si optimizam i samim time sve učinio ponosnima i sretnima, dodao je gradonačelnik koji je ispred Grada Velike Gorice Velimiru čestitao na velikom uspjehu te mu uručio značajnu novčanu nagradu.

Kako nam je kazao Velimir, dojmovi se smirili nisu, s obzirom na to da svakog dana dođe do nekog novog saznanja i pozitivnog doživljaja, ali sve polako sjeda na svoje.

-S ovim srebrom oko vrata je sve puno lakše i puno lakše se nositi sa svime jer ispada da se sve što smo u posljednjih dvije, odnosno pet, godina uložili zaista i isplatilo, rekao je Velimir Šandor.

Kao glavni motiv mu je bila želja da bude čim bolji, ali ponajviše želja za osvajanjem i postizanjem iznimno dobrih rezultata.

-Sam sebi sam rekao da ne želim biti statista u sportu, znači ne želim tu biti samo da bih bio. Ja sam taj koji se hrani velikim rezultatima i to je ono što me pokreće, kazao je pojasnivši kako su ga motivirala dva natjecanja s nešto slabijim rezultatima nakon čega je “zagrizao”.

Naglasio je kako je posebno zadovoljan ostvarenim rezultatima te kako ga sada, tijekom rujna, čeka privremeni odmor, a onda vrlo brzo ponovno kreću s treninzima. Kako kaže, ponovno će staviti fokus na sljedeće Paraolimpijske igre u Parizu koje dolaze jako brzo.

-Ako će biti zdravlja, mislim da mogu još puno napredovati, poručio je Velimir.

Objava FOTO Gradonačelnik Ačkar ugostio srebrnog Velimira Šandora i srdačno mu uručio nagradu pojavila se prvi puta na V'Gradu.