Prijava

Vaša prijava

Potpisao Elvis Sarić: ‘Donosim Gorici ozbiljnost, karakter i pristup!’

['gorica', 'hnk', 'hnk gorica', 'nogomet']

Nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine, 31-godišnji vezni igrač Elvis Sarić postao je novi dio obitelji HNK Gorice. Došao je kao slobodan igrač, budući da mu je 1. kolovoza istekao ugovor sa saudijskim Ahlijem.

Foto HNK Gorica

– Sretan sam i zadovoljan, došao sam u jedan sređen klub. Drago mi je da sam tu, nadam se da ću pomoći Gorici, kao i ona meni, da ćemo zajedno biti uspješni. Došao sam ovdje prije 20-ak dana, trenirao s momčadi i čekaju da se neke stvari možda odviju. Imao sam i neke druge opcije, to se nije dogodilo, ali zapravo sam, iskreno, od početka sam mislio da je najrealnije da cijela ta priča završi ovako kako je završila. Mislim da sam u ovom trenutku odabrao najbolju opciju za sebe – kazao je Sarić.

Elvis je bivši reprezentativac BiH, za koju je igrao 18 puta i zabio jedan gol, ali rođen je u Dubrovniku, u kojem je i započeo svoj nogometni put. Iz dubrovačkoga GOŠK-a kao 19-godišnjak je došao u Lučko, gdje je dijelio svlačionicu sa svojim novim trenerom Krunoslavom Rendulićem, stoji na stranicama kluba.

– Da, igrali smo zajedno, ali to je sad nešto sasvim drugo, sad smo u odnosu trener-igrač i potpuno sam siguran da nikakvih povlastica neće biti. Nema toga u nogometu, svaki trening, svaki dan je novo dokazivanje, to sam dosad uspio naučiti. To što se trener i ja poznajemo može biti samo plus za sve nas – vjeruje Elvis.

Nakon četiri sezone u Lučkom, put ga je dalje vodio u Vinogradar, zaprešićki Inter, Slobodu iz Tuzle i Sarajevo. Jednu sezonu proveo je i u Južnoj Koreji, u Suwon Bluewings, prije nego je otišao u Saudijsku Arabiju. Međutim, u pregledu karijere na pijedestalu je ipak nacionalni dres…

– Da, najdraži dio karijere definitivno mi je igranje za reprezentaciju BiH. Svakom igraču to je cilj, nastupati za svoju zemlju, a ja sam taj cilj uspio ostvariti. U nogometu ima uspona i padova, puno lijepih i manje lijepih trenutaka, ali igranje za reprezentaciju ipak je nešto posebno – ističe Sarić.

Objava Potpisao Elvis Sarić: ‘Donosim Gorici ozbiljnost, karakter i pristup!’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.