Prijava

Vaša prijava

Turopoljac preko Klasa i do 5. pobjede u nizu

['amateri', 'jžnl', 'klas', 'Kuče', 'nogomet', 'Turopoljac']

Srijeda poslijepodne, poluoblačno, malo vjetrovito, ali ugodno za gledanje utakmice. Teren dobro uređen, ali tvrd. A susreli su se domaćin Turopoljac, vodeća ekipa JŽNL, i Klas iz Mičevca, trenutno posljednja ekipa na tablici.

Početno ispitivanje snaga pripalo je domaćinu, ali bez neke ozbiljnije prijetnje prema vratima gostiju. Gosti su se postavili dosta čvrsto, tako da domaćin nije uspijevao u svojim namjerama brzog poentiranja.

JŽNL, 5. kolo, 15.09.2021., Kuče, Turopoljac – Klas 3:0, detalj s utakmice: Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Prvi pogodak su postigli gosti, kada je Perković glavom dao gol, ali isti je poništen zbog zaleđa. A domaći igrači u prvom poluvremenu su svega dva puta ozbiljnije pucali prema vratima Siveca, i to u 7. minuti Horvat, kada je sa 18 m pucao pored lijeve vratnice, te Perić koji je isto sa 16 m jednu odbijenu loptu poslao prema lijevom kutu gostujućih vrata, ali je lopta za par centimetara otišla s vanjske strane gola.

U drugi dio domaćin je ušao čvršće i borbenije, Jandriš je zamijenio Jakija, napravljene su neke promjene u postavi domaćih i napadi su postali ozbiljniji, češće su zeleni boravili oko i u protivničkom kaznenom prostoru. No, ništa se ozbiljnije dogodilo sve dok Šteko, inače jedan od boljih igrača gostiju, nije loptu pogodio glavom i valjda ju je htio vratiti vrataru, ali lopta je bila tako precizna da je ušla uz samu lijevu vratnicu gostujućih vrata i vratar Sivec nije mogao ništa učiniti. Domaći su poveli u 62. minuti.

JŽNL, 5. kolo, 15.09.2021., Kuče, Turopoljac – Klas 3:0, detalj s utakmice: Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Tada su krenule prilike domaćina, kao na tekućoj traci, najprije puca Mlinarić u 64. minuti, ali nedovoljno jako. Ali, sljedeća njegova prilika bio je i pogodak, kada je primio loptu na 16 m, s lijeve strane i kad je vidio da je vratar izvan crte, prebacio ga je prekrasnim lobom i povećao vodstvo domaćih na 2:0 u 66. minuti.

Samo koju minutu kasnije, Horvat bombom pogađa gradu, lopta se odbija u polje, ali tu nema zelenih. Igra gostiju u tom periodu se potpuno raspala, malo je nestalo snage, malo je pao moral koji ih je držao dok je bilo 0:0. U svega nekoliko minuta domaćin je mogao dati nekoliko golova.

Priliku je imao i kapetan domaćih, Vjeko Lučić, ali njegov dobar udarac glavom u bliži kut vratar Sivec ipak brani.

A treći je pogodak u 72. minuti postigao Matija Čaić, kada je izvrsno natrčao na odličan, niski centaršut Mlinarića s lijeve strane i zakucao loptu u mrežu.

JŽNL, 5. kolo, 15.09.2021., Kuče, Turopoljac – Klas 3:0, detalj s utakmice: Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Utakmica je tada praktički bila riješena, tempo igre je pao, zamijenjeni su neki igrači pa su i gosti u tim trenucima došli malo do zraka i dva puta priprijetili vrataru Zagorcu, ali najprije Perković puca visoko preko gola, kada se našao sam pred Zagorcem, a drugi puta nakon kornera Janić glavom puca neometano, ali pored desne vratnice domaćeg gola.

Utakmica nije bila neka nogometna rapsodija, domaći su igrali prvi dio nepovezano, bez dovoljno želje i bez dovoljno ideje, dok su se gosti čvrsto postavili u blok i često su lakše dolazili do odbijenih lopti nego domaći vezni igrači. No, u drugom dijelu zeleni su pojačali tempo, odigravali brže što gosti nisu mogli više pratiti i Turopoljac je potpuno zasluženo osvojio nove bodove i upisao i petu pobjedu za redom te zasjeo na čelo tablice s 5 bodova prednosti pred drugoplasiranim. Na kraju utakmice čula se poznata pjesma “i na strani i kod kuće, Kuče tuče nemoguće”. Potpuno zasluženo, i za pobjedu u ovom susretu, ali i za ukupno ostvareno u prvih 5 kola prvenstva. A Klasu predstoji nastavak konsolidiranja ekipe i borba za prve bodove u ovom prvenstvu.

JŽNL, 5. kolo, 15.09.2021., Kuče, Turopoljac – Klas 3:0, detalj s utakmice: Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 5. kolo, 15.09.2021.

KUČE, igralište NK Turopoljca u Knejama. Srijeda, 15.09.2021., u 17.00 sati. Gledatelja 70. Vrijeme poluoblačno, vjetrovito, ali toplo, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Spudić Matija (Ivanić Grad). Pomoćnici: De Villa Fran i Anić Krunoslav (oba iz Križa). Delegat: Malkoč Ivica (Velika Gorica).

Strijelci: 1:0 – Tomislav Šteko (62 – AG), 2:0 – Mlinarić Josip (66), 3:0 – Matija Čaić (72).

NK Turopoljac: Zagorac – Martinić, Čunčić (od 85′ Matasić), Lučić (C), Iličić (od 77′ Markulin) – Dejanović, Čaić, Horvat (od 82′ Gogić) – Mlinarić (od 82′ Kovačić), Jaki (od 46′ Jandriš), Perić (od 77′ Šutalo).

Trener: Marko Pancirov

NK Klas: Sivec, Šimić, Samardžić (od 22′ Obad), Klišenić (od 25′ Sviličić), Orešković (C), Šteko, Vidaković (od 63′ Kopilović), Perković, Matić, Janić, Tadić (od 71′ Jambor).

Trener: Josip Tadić

Igrač utakmice: Josip Mlinarić (NK Turopoljac)

JŽNL, 5. kolo, 15.09.2021., Kuče, Turopoljac – Klas 3:0, detalj s utakmice: Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Objava Turopoljac preko Klasa i do 5. pobjede u nizu pojavila se prvi puta na V'Gradu.