Prijava

Vaša prijava

Turopoljski derbi Poleta i Mladosti u Buševcu odigran bez pobjednika

['amateri', 'jžnl', 'mladost', 'nogomet', 'Polet']

U Buševcu, na SRC Zvrnik odigran je još jedan turopoljski derbi 6. kola JŽNL između domaćeg Poleta i Mladosti iz Obrezine, kao gosta. Vrijeme poluoblačno, toplo, dobro za igru, trava na terenu teren kratko pokošena, teren dobar za igru.

Treneri Marijo Paviša i Romano Župetić poslali su na teren trenutno najjače sastave svojih ekipa.

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, detalj s utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

Uvodni dio utakmice pripao je domaćinu koji već u 9. minuti dolaze u vodstvo pogotkom Ivana Zagorca. Akcija je krenula od lijevog bočnog, s aut linije kada je lopta prebačena na desnu stranu gdje dolazi do Ivana Zagorca koji udarcem sa 16 m pogađa gornji desni kut vratara Mikleca. Gosti su smatrali da je lopta cijelim obujmom izašla izvan igrališta prije nego je prebačena na desnu stranu, ali suci nisu promijenili svoju odluku.

No, nije dugo trebalo da se rezultat promijeni, jer već u 16. minuti Domagoj Bedeković biva odlično proigran od Hrena dubinskom loptom koja izbacuje cijelu obranu Poleta iz igre, a Bedeković rutinski prebacuje istrčalog vratara Bradića i poravnava rezultat na 1:1.

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, detalj s utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

Igra dobiva na tempu, domaćin pokušava doći do pogotka, pa već u 18. minuti stvaraju gužvu pred vratima Mikleca, ali ništa se nije dogodilo.

U 29. minuti opet dobra akcija domaćeg napada, Zagorec opet dobro puca, Miklec odbija do Matušina koji puca, ali Miklec opet brani. Nije prošlo puno, opet Zagorec puca s nekih 20 m, nisko u lijevi donji kut vratara Mikleca, ali on se ne da iznenaditi.

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, detalj s utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

Do kraja poluvremena igralo se više na gostujućoj polovici, ali domaći nisu uspijevali pronaći put do Miklecove mreže. Gosti su se više oslanjali na protunapade, ali ni oni nisu bili uspješni.

U drugom poluvremenu u gostujućoj ekipi ulaze Sudec i Hercigonja umjesto Bedekovića i Alana Pejaka i situacija na terenu se polako mijenja. U međuvremenu, dolazi do promjene na vratima Mladosti, jer je u jednom duelu Miklec zadobio ozljedu koljena i nije mogao nastaviti igru, pa ga je zamijenio Gligorević.

Napadi gostiju postaju opasniji, igrači Mladosti niži stasom zadaju dosta problema visokim stoperima Poleta i iz jedne akcije u 65 minuti gosti dolaze u vodstvo. Najprije Sudec s desnog krila prebacuje loptu na lijevu stranu do Hercigonje koji odlično daje povratnu loptu u sredinu gdje se Ivančić najbolje snalazi i dovodi goste u vodstvo.

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, detalj s utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

Igra domaćih u tom periodu nije bila na visini igre iz prvog dijela, pa se tako gostujuća devetka Periša našao u dobroj prilici u 70. minuti, ali puca pored lijeve vratnice vratara Bradića. Svega par minuta kasnije Sudec je napravio dar-mar na lijevoj strani obrane Poleta, ali samo udarac iz kuta. Do kraja su gosti još dva puta ozbiljno prijetili, ali jedan udarac Hercigonje brani Bradić, a drugi udarac kapetana gostiju Tadića odlazi pored gola.

U međuvremenu je u igru ušao i Ivica Sučić, što se pokazalo kao spasonosno rješenje za Polet (kao i mnogo puta do sada!).

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, detalj s utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

U sudačkoj nadoknadi vremena, kad se već činilo da Mladost odnosi sva tri boda, popustila je pažnja u obrambenim redovima Mladostaša, lopta dolazi na desnu stranu do Sučića koji izlazi sam pred vratara Gligorevića i rutinirano pogađa mrežu za izjednačenje. Ubrzo nakon toga, sudac Radišić iz Zaprešića označio je kraj utakmice.

Utakmica je bila borbena i žustra, pomalo i nervozna u drugom dijelu, tako da je sudac podijelio tri žuta i dva crvena kartona domaćinu, a tri žuta i jedan crveni gostima. Svakoj ekipi pripalo je po jedno poluvrijeme, a neriješen rezultat je i najrealniji odraz stanja na terenu, iako su i jedni i drugi mogli i do tri boda.

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, pružanje pomoći vrataru Miklecu (Mladost). Foto: ZSever/V’Gradu

Jedinstvena županijska nogometna liga 2021/2022. – 6. kolo

NK Polet – NK Mladost 2:2 (1:1)

Buševec, SRC Zvrnik. Nedjelja, 19.09.2021., 17.00 sati. Gledatelja 100. Vrijeme poluoblačno i toplo.

Glavni sudac: Radišić Božo. Pomoćnici: Horvatić Danijel i Družanović Ivan (svi iz Zaprešića). Delegat: Krezo Ivica (Priluka, Livno).

Strijelci: 1:0 – Ivan Zagorec (9), 1:1 – Domagoj Bedeković (16), 1:2 – Marko Ivančić (65), 2:2 – Ivica Sučić (90+3).

NK Polet: Bradić, Baćan, Tičarić, Janječić, Pejak, Jušić, Župetić (od 57′ Sučić), Matušin, Zagorec, Stuparić (od 75′ Radovanović), Šestak.

Trener: Marijo Paviša

NK Mladost: Miklec (od 50′ Gregorević), Ivančić Bruno, Tadić, Perić, Smajić, Ivančić Marko, Bedeković (od 46′ Hercigonja), Periša, Pejak Alan (od 46′ Sudec), Šorša (od 9′ Kos), Hren.

Trener: Romano Župetić

Igrač utakmice: Marko Ivančić (Mladost)

JŽNL, 6. kolo, Buševec, Polet – Mladost 2:2, pozdrav trenera nakon utakmice. Foto: ZSever/V’Gradu

Objava Turopoljski derbi Poleta i Mladosti u Buševcu odigran bez pobjednika pojavila se prvi puta na V'Gradu.